Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estelades i estricta distància social a la primera manifestació a peu de carrer
  • CA

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per instar l’Estat espanyol a respectar els drets fonamentals durant el període d’estat d’alarma. L’acció reivindicativa convocada per la Plataforma 3 d’octubre ha estat la primera mobilització autoritzada a peu de carrer que s’ha celebrat a Catalunya des de l’activació de l’estat d’alarma per la pandèmia de la covid-19. Simultàniament recorrien els principals carrers de l’Eixample simpatitzants de Vox, en una manifestació motoritzada que ha aplegat mig miler de vehicles segons la Guàrdia Urbana.

Els concentrats s’han repartit pel centre de la plaça amb pancartes, mantenint les distàncies de seguretat, amb mascareta i utilitzant productes de desinfecció. La plataforma ha convocat la concentració per reclamar que el govern espanyol, a més de garantir el dret a la salut, també permeti “conciliar” amb el dret a la protesta. La plataforma ha reivindicat que el govern espanyol ha de garantir sempre els drets fonamentals però, especialment, en moments de crisi com l’actual.

Sota el lema ‘L’estat d’alarma no suposa la suspensió dels drets fonamentals’, l’acció també ha servit per enviar un missatge contra la “repressió” i en defensa de les llibertats. Tot i això, aquest no ha estat l’únic lema que s’ha llençat a la concentració. Cadascun dels manifestants que s’hi ha aplegat portava una pancarta amb diferents reivindicacions. També s’han llegit manifests per part de diverses entitats i col·lectius.

Diversitat de pancartes a la primera concentració autoritzada a la plaça de Sant Jaume / ACN – Guillem Roset

Entre d’altres qüestions, s’ha lamentat que l’estat d’alarma “no pretengui garantir la salut sinó retallar drets”, s’ha constatat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha de dimitir per estar “reprimint” a la ciutadania, s’ha lamentat que es vulnerin drets laborals i s’ha demanat que es tombi la llei d’estrangeria.

La concentració, que s’ha allargat durant una hora, ha respectat les mesures de seguretat. L’han protagonitzat una cinquantena llarga de persones que s’han mantingut a dos metres de distància. A banda de la plataforma organitzadora hi ha assistit les organitzacions que conformen la plataforma creada el 3 d’octubre de 2017.

Després d’haver celebrat les últimes setmanes activitats a través de les xarxes socials per difondre el seu missatge, la plataforma ha volgut tancar la campanya amb aquesta concentració. Un dels membres de la plataforma, Kiko Gassiot, ha explicat a l’ACN que continuaran impulsant accions. Ha concretat que a banda de voler reivindicar el dret a la manifestació, també ofereixen debats sobre antirepressió i defensa dels drets polítics, socials i sindicals dels treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa