Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig miler de vehicles i moltes banderes al tour motoritzat de Vox per Barcelona
  • CA

La jugada li ha sortit bé a Vox, que aquest dissabte celebra triomfal haver pogut manifestar-se amb l’estat d’alarma encara vigent. El partit ultra ha col·lapsat el centre de Barcelona amb una caravana motoritzada on de fet s’han sentit més “viva España” que crits contra el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Banderoles de Vox i dels legionaris, rogigualdes tunejades amb el Caballero de Santiago, l’himne espanyol a tot volum i cartells com “obrero y español” als vidres dels cotxes completaven la pintoresca estampa.

Una bandera d’Espanya tunejada amb el que sembla la silueta del Caballero de Santiago, referent mític de Vox / MMP

Uns 500 vehicles, calcula la Guàrdia Urbana, han sortit de Francesc Macià a migdia i han recorregut –amb un notable retard de més d’una hora– la Diagonal, el passeig Sant Joan, la Gran Via i Roger de Llúria.

El punt final era la Subdelegació del govern espanyol, on han arribat passada la una els primers motoristes. Dues patrulles de Mossos els obrien camí.

Poc a poc han anat passant per davant de la seu els vehicles manifestants, fins les dues tocades. El permís suposadament només els permetia protestar fins les 12:30h, però cap cos policial els ha fet dissoldre la marxa després de l’hora límit.

El diputat de VOX per Barcelona, Ignacio Garriga, en acabar la manifestació motoritzada / MMP

Un cop davant la Subdelegació, el diputat de Vox per Barcelona, Ignacio Garriga, ha fet declaracions a la premsa gaudint de l’ampli desplegament mediàtic per cobrir la primera manifestació formal en dos mesos i mig.

Dues furgonetes de Mossos i dues més de Policia Nacional custodiaven la cruïlla on és l’edifici, on no ha arribat a produir-se cap escena de tensió. Alguns assistents fins i tot han alternat les consignes de “Sánchez dimisión” amb visques a la Policia Nacional.

Banderola dels legionaris en una moto participant a la protesta de Vox / MMP

Garriga ha aprofitat l’eixam de micròfons per qualificar el mig miler de vehicles de “caravana patriòtica” i d’un “èxit sense precedents” a Catalunya. A més d’exigir la dimissió del govern “socialcomunista” per instaurar un “estat d’abús” i titllar-lo de “govern de la mentida, de l’atur i de la misèria”, Garriga ha escombrat cap a casa i ha sostingut que els catalans ja tenen la vista posada a les eleccions autonòmiques. Ha vaticinat, és clar, que Vox “entrarà amb força” al Parlament català perquè les altres formacions espanyolistes no han defensat la “llibertat” durant la pandèmia. A Cs, sense anar més lluny, els ha acusat de “posar-se de genolls” per avalar l’estat d’alarma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa