Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol que Barcelona també tingui el seu Mundial
  • CA

El grup municipal d’ERC ha anunciat que traslladarà un prec al proper plenari per tal que Barcelona sigui la seu dels Mundials d’Atletisme de 2027 o 2029. Així doncs, vol que el govern municipal es comprometi a impulsar la candidatura perquè la ciutat esdevingui la seu d’aquest esdeveniment esportiu de caire internacional. “Per trajectòria esportiva, arrelament de l’atletisme a la ciutat i experiència en la gestió de grans esdeveniments esportius, Barcelona ha de manifestar la seva voluntat d’organitzar aquest Mundial”, ha argumentat la regidora republicana Elisenda Alamany en una roda de premsa celebrada aquest matí. El termini per presentar una precandidatura finalitza l’1 d’abril de 2023.

Per tal de fer realitat un projecte que veuen viable, els republicans asseguren que ja han iniciat una ronda de contactes amb els actors “determinants per temptejar si Barcelona pot ser una gran candidata, i estem segures que ho pot ser. No ens llançaríem a la piscina si veiéssim que no hi ha aigua”, ha manifestat de manera rotunda Alamany.

La ciutat, vista amb bons ulls pel president de World Athletics

En aquest sentit la regidora republicana ha recordat que Sebastian Coe, mític excorredor anglès dels 80 -doble campió olímpic en la modalitat dels 1.500 metres a Moscou’80 i Los Ángeles’84- i actual president de World Athletics, ja va reconèixer públicament que la capital catalana seria “un escenari fantàstic” per allotjar un Mundial.

A més, Coe també va dir que l’estadi Olímpic Lluís Companys -que serà millorat amb la presència del F.C. Barcelona en els propers anys perquè hi jugarà els seus partits com a local- ja compleix amb els estàndards per esdevenir la seu d’una competició d’aquest tipus i ressò. “Hi ha coses a l’ecosistema que encaixen, ara falta una precandidatura perquè puguem optar a ser la seu del Mundial”, ha remarcat Alamany.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barcelona sí. El Pirineu, no. Quin país de merda a novembre 22, 2022 | 15:18
    Barcelona sí. El Pirineu, no. Quin país de merda novembre 22, 2022 | 15:18
    Ah, a Barcelona es poden fer tota mena d'esdeveniments esportiu, que es veu que les aglomeracions a la ciutat NO CONTAMINEN. Al Pirineu sí que contaminen. El Pirineu sols és per al descans burgesos barcelonins o per a la pràctica dels esports de muntanya per a aquests i per als quatre campions que hi puguin fer les seves curses, que aquestes tampoc contaminen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa