Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC retreu a Colau que estalviés 65 milions d’euros en el primer any de la pandèmia
  • CA

ERC ha carregat en la comissió d’Economia i Hisenda contra el govern de comuns i socialistes perquè el compte general de l’Ajuntament ha registrat un estalvi de 65 milions d’euros a 2020, el primer any de la pandèmia. Pels republicans, el resultat comptable del consisitori de l’any passat revla que l’executiu de l’alcaldessa Ada Colau va renunciar a invertir tot el que hagués pogut dedicar a despesa pública.

“És incomprensible que lluny de tenir pèrdues, no hagi gastat tot el capital possible al llarg de l’any”, ha recriminat el regidor Jordi Castellana. “Barcelona no ha exercit el lideratge que podria haver exercit. Té capacitat econòmica, ppotser altres no tenen marge econòmic, però l’Ajuntament sí que el té”, ha reblat el regidor, que ha trobat que la política pressupostària de l’executiu de Colau no va ser prou progressista.

El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha destacat en el seu torn que tant la despesa pública de l’Ajuntament com la inversió per donar suport a comerços i empreses van créixer un 15%. “Mai l’ajuntament havia gastat tant en un any en despesa pública”, ha enfatitzat el regidor dels comuns, que l’ha quantificat en 2.657 milions d’euros.

Martí ha afegit que l’Ajuntament va rebre a finals d’any aportacions extraordinàries de la Generalitat, procedents de fons contra la Covid transferits per l’Estat a les comunitats autònomes. “No vam tenir temps de gastar-los”, ha assegurat el regidor, que ha afegit que el dèficit del consistori va ser de 50 milions perquè “la pandèmia va ser més forta del que s’esperava”. També ha recalcat que l’Ajuntament va executar el 95% del pressupost de 2020. “Som l’única administració que assoleix aquests nivells”, se n’ha preuat Martí.

Més notícies
Ernest Maragall, president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: JORDI PLAY
foto: Jordi Play
Ernest Maragall: “ERC i els Comuns són una aliança natural”
Notícia: Ernest Maragall: “ERC i els Comuns són una aliança natural”
Comparteix
ENTREVISTA | El president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona alerta que “el PSC és un perill per a la ciutat” i creu que els Comuns no passen del “màrqueting institucional”
Sala de plens de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
El govern de Colau diu que complirà la llei davant la sentència que l’obliga a penjar un retrat del rei
Notícia: El govern de Colau diu que complirà la llei davant la sentència que l’obliga a penjar un retrat del rei
Comparteix
Rebutja els precs de Cs i PP de col·locar ja l'efígie de Felip VI i deixa la decisió en mans dels serveis jurídics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa