El govern de Colau diu que complirà la llei davant la sentència que l’obliga a penjar un retrat del rei

Rebutja els precs de Cs i PP de col·locar ja l'efígie de Felip VI i deixa la decisió en mans dels serveis jurídics

L’equip de govern d’Ada Colau no ha acceptat dos precs de Cs i del PP per col·locar d’immediat un retrat del rei Felip VI a la sala de plens de l’Ajuntament de Barcelona, com li exigeix fer una sentència del Tribunal Suprem coneguda la setmana passada. El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha expressat que els serveis jurídics municipals estudien la resolució, que és ferma i l’Ajuntament ja no pot recórrer. “Actuarem d’acord al que ens diguin. Poden estar tranquils perquè la llei la complirem”, ha anticipat Martí a Cs i PP, tot i que aquest dimecres ha rebutjat les peticions per fer efectiu el pronunciament del Suprem.

El regidor de Cs Paco Sierra ha dit que no es justifica que el govern de comuns i socialistes no posi la bandera d’Espanya i l’efígie del rei “en un lloc preeminent” de la sala de plens. Per la seva banda, el popular Josep Bou ha titllat d'”absurd i incert” que l’equip de govern s’escudés dient que no disposava d’un retrat de Felip VI per no col·locar una imatge del monarca espanyol a la sala de sessions. “Jo mateix vaig aportar un”, ha rememorat.

Martí ha recordat que Colau va fer retirar poques setmanes després de convertir-se en alcaldessa el 2015 el bust de Joan Carles I, quan ja no era cap d’estat. “Interessos, corrupció… Hi ha tants núvols foscos sobre el seu regnat que tant els que ens considerem republicans com els que es consideren monàrquics hauríem d’estar contents que la imatge de Joan Carles I ja no sigui a l’Ajuntament“, ha sostingut el membre de Barcelona en Comú.

Davant dels comentaris de Martí, Sierra ha sortit en defensa de l’anterior monarca espanyol. “Vostè es troba en una administració democràtica criticant i insultant una persona que va donar una lliçó apostant per la democràcia davant d’un desafiament gairebé tan gran com el 2017, quan el seu fill també es va posicionar a favor de la democràcia”, ha etzibat Sierra. Martí ha contestat afirmant que “la monarquia està tacada” i que “l’actitud i el que s’ha sabut de l’excap d’estat protagonitzant negocis de tràfic d’influències resta qualsevol aportació positiva que hagués fet”.

Més informació

Comentaris

  Tal com raja 14/07/2021 4:17 pm
  Pot penjar-lo de cara a la paret
  esa 14/07/2021 4:45 pm
  no se para que vais a votar si el que decide es otro mejor sera sacar a los politicos i poner a un juez i asi de paso ahorraremos mucha pasta
  madman 14/07/2021 4:57 pm
  que el penjin boca avall, o millor si no hi ha mida minima q posin un segell
   Pedro 14/07/2021 6:54 pm
   Es que BCN no tiene más problemas a no ser ese. Todo para tener el electorado contento y engañado.
  Manel 14/07/2021 5:45 pm
  Si, ja, amb lo feliça i rient que estava Colau a La Rambla amb el rei després deps atemptats, ara que no dissimulin, que hi estan totalment d'acord.
  Pep Anton 14/07/2021 5:57 pm
  "Poden estar tranquils perquè la llei la complirem": o i es clar !, què espensaven dels PSCsoE descafeïnat ?. És amb el bust que estan còmodes: sense el bust no.

Nou comentari