Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC pressiona Artadi perquè JxCat aprovi sense canvis la regulació de lloguers
  • CA

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la presidenta de JxCat a la capital catalana, Elsa Artadi, i al regidor Ferran Mascarell que parlin amb els seus companys de partit al Parlament perquè votin a favor de la regulació dels preus del lloguer sense introduir esmenes al text pactat abans de les vacances. D’aquesta manera, els republicans pressionen els dos regidors, que també són diputats, i els demanen que siguin “conseqüents amb el dret a l’habitatge que asseguren defensar”, en paraules de la regidora d’ERC Eva Baró.

“És una llei necessària per al país i sobretot per a la ciutat de Barcelona, on els preus del lloguer d’habitatge els darrers anys han pujat un 40%”, ha afegit Baró, que considera que després de la pandèmia de Covid-19 la llei “encara és més necessària” que abans. La proposició de llei es va presentar al Parlament al juliol després que ERC, JxCat, ECP i la CUP pactessin un text amb el Sindicat de Llogateres i desenes d’entitats de defensa de l’habitatge, però a última hora JxCat va voler introduir esmenes.

Hi ha temps

“Demano a Elsa Artadi, a Ferran Mascarell i al grup parlamentari de JxCat que emetin un vot compromès amb el país i la seva ciutadania, sobretot amb la ciutadania barcelonina”, ha insistit Eva Baró. Els drets “no es defensen només amb paraules, sinó que sobretot amb accions”, ha reblat. Tant els partits com les entitats consideren que els canvis que vol fer JxCat rebaixen substancialment l’abast de la llei i volen convèncer el partit perquè canviï de parer abans de dimecres.

Aquest dimecres tindrà lloc la tercera sessió de la comissió d’estudi per a la regulació del lloguer que ha organitzat l’Ajuntament de Barcelona per definir com s’hauria d’estructurar una futura limitació dels preus a la capital catalana. Cs, PP i BxC van dir que no hi participarien per “falta de diàleg” del govern municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa