Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i JxCat reclamen més revisions als arbres per prevenir accidents com el de la Ciutadella
  • CA

Les reaccions polítiques a la caiguda d’un tros de palmera ahir al Parc de la Ciutadella encara s’escampaven avui. Una de les principals peticions dels partits de l’oposició ha estat la d’augmentar el control sobre l’estat dels arbres de la ciutat. Especialment, Esquerra Republicana ha introduït un prec –com ja va fer el desembre del 2019– perquè el govern del districte de Ciutat Vella faci una revisió completa de l’arbrat als barris de la Barceloneta, el Raval, el Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A més, n’ha reclamat “totes les podes pertinents”.

Junts per Catalunya també ha apuntat en la mateixa línia i, de fet, ja va introduir el prec ahir mateix. En el text registrat per la portaveu adjunta del grup, Francina Vila, es reclamava un inventari públic de l’estat de tot l’arbrat barceloní. A més, hi afegia una petició perquè es revisin els protocols de manteniment de la vegetació de la ciutat “des del punt de vista dels riscos que poden haver-hi en relació a béns materials i a les persones”.

Aquesta última petició guarda especial vincle amb les declaracions d’ahir del gerent de Media Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament, Frederic Ximeno, que va recalcar que la palmera caiguda havia passat correctament la seva última prova del pla de risc municipal. Uns testos que es fan cada dos anys, segons Ximeno, i que l’arbre en qüestió havia passat amb èxit a finals de 2018.

En aquest sentit, Esquerra Republicana reclama aclarir si els controls a tots els arbres de la ciutat es fan “bianualment” com va expressar Frederic Ximeno ahir o cada any, com hauria defensat el govern del districte mesos enrere.

Sigui com sigui, el prec de JxCat inclou la petició que s’exposin les mesures que emprendran des del govern municipal “per evitar que es pugui produir de nou un accident d’aquesta magnitud”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa