Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament tancarà el Parc de la Ciutadella per estudiar-ne l’estat de les palmeres

El gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans de Barcelona, Frederic Ximeno, ha anunciat que com encara no ha quedat aclarida la causa que ha fet caure la palmera que ha mort un ciutadà, aquesta tarda, s’ha pres una mesura preventiva: avui mateix es tancarà el Parc de la Ciutadella i es farà una revisió exhaustiva de les palmeres de la zona. Primer, es revisarà les que estan situades al voltant de la que ha provocat l’incident. Després, la resta. Les tasques està previst que durin “uns tres dies”.

El porveu de l’Ajuntament també ha anunciat que s’analitzaran les condicions generals de l’arbrat al parc, també. A més, ha deixat la porta oberta a comprovar l’estat de les palmeres a altres parcs de la ciutat. Les reaccions al succés d’avui s’aniran anunciant els pròxims dies.

De moment, Ximeno ha subratllat que “en una primera revisió in situ s’ha comprovat que el trencament ha estat al terç superior de la palmera”. És a dir, a la copa. “No hi ha una causa en primera instància” que es pugui vincular a l’accident, ha explicat el gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans. La palmera, com la resta d’arbres de la ciutat, havia passat les últimes proves del pla de risc de l’Ajuntament amb tots els indicadors correctes. Aquestes proves es fan cada dos anys i és una mena d’ITV de la vegetació. La palmera havia passat l’anàlisi a finals de 2018.

Per aquest motiu, ara, s’ha enviat al laboratori la palmera que ha provocat la mort d’un home de 41 anys. S’ha de fer una anàlisi científica de l’estat de l’arbre. Quan arribin els resultats, se’n treuran les primeres conclusions, ha insistit el portaveu municipal. De fet, el to previngut ha marcat aquesta primera compareixença pública i l’única idea que s’ha reforçat amb un principi de certesa més clar és que el motiu de la caiguda correspondria a l’estat de la palmera i no a cap agent exterior, com el vent o un altre fenomen que hi hagués pogut influir. “Ha de ser qüestió del propi arbre”, ha resolt Frederic Ximeno.

L’accident s’ha produït aquesta tarda, poc després de les tres. Segons ha pogut saber aquest diari, les víctimes descansaven a un banc i una part de la palmera ha cedit, tot provocant la mort d’un dels colpejats. Una altra persona ha quedat ferida amb “contusions”, ha concretat el representant del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona, Quim Ríos. Ha estat traslladada a l’Hospital del Mar, on ha quedat “pendent d’evolució”.

Segons ha detallat el portaveu sanitari, l’atenció al succés ha estat immediata. Han rebut l’avís a les 15:10h i a les 15:16h ja ha arribat la primera ambulància. Malgrat això, no han pogut fer res per salvar la vida de l’home de 41 anys que havia quedat estès sota la copa de la palmera caiguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa