Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix que tant l’Ajuntament com Agbar rectifiquin l’augment a les últimes factures
  • CA

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al govern d’Ada Colau que renunciï a la recaptació de la nova taxa de residus municipal anterior a juliol, i que es cobra en el rebut de l’aigua, després dels increments en les factures. En un comunicat emès aquest dimecres, ha proposat que l’Ajuntament no iniciï la recaptació de la taxa i que ho faci a partir de la pròxima factura, amb l’objectiu que no se sumi als increments causats per la regularització de les lectures estimades durant l’estat d’alarma.

Tot i que la introducció de la nova taxa es va aprovar gràcies al suport d’ERC a principis d’anys, els republicans han sol·licitat retornar l’import ja cobrat a través d’una bonificació en la pròxima factura, i també emplaça a Aigües de Barcelona a “retornar o rectificar” els imports indeguts, segons ERC. “La ciutadania no pot carregar encara més amb el pes d’una crisi que ja està tenint uns efectes duríssims i que tot indica que anirà a més”, ha expressat el portaveu d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas.

Ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que exerceixi d’autoritat reguladora per a exigir la devolució dels imports cobrats de més a la ciutadania, i ha anunciat que el seu grup portarà aquesta qüestió a la pròxima Comissió d’Economia i Hisenda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa