Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix la cessió de la Caserna del Bruc per a usos municipals

El grup d’Esquerra Republicana al Senat ha exigit aquest matí al govern de l’Estat que cedeixi la Caserna del Bruc, que es troba en ple centre del nucli urbà de la capital catalana, a l’Ajuntament de Barcelona perquè el converteixin en un espai destinat a “usos socials”. El senador republicà, Robert Marish, assegura que “aquesta instal·lació està claríssimament poc utilitzada i no respon a cap sentit estratègic, més enllà del simbolisme de la presència de militars espanyols als carrers de Barcelona”.

La moció presentada per ERC, però, ha estat rebutjada pels vots en contra del PSOE i el PP. Marish afirma que aquests dos partits s’han unit un altre cop per “evitar l’avenç de Barcelona cap a una ciutat més moderna i justa”. La demanda de canviar el control de la Caserna del Bruc no és la primera vegada que es fa. Des d’ERC recorden que la demanda de passar la cessió de la caserna a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’hi construïssin habitatges i equipaments socials ja la va plantejar el PSC quan governava a Barcelona: “parlem d’un projecte de ciutat transversal i no s’entén perquè ara pacten amb el PP per continuar bloquejant una iniciativa que és de sentit comú”, afirma Marish.

La Caserna del Bruc, que es troba prop de la zona universitària, no disposa de tots els serveis propis necessaris per a una zona universitària, com ara una residència per a professors o equipaments cívics. Per aquest motiu, Marish considera que “és urgent recuperar espais per destinar-los a polítiques públiques d’habitatge o equipaments educatius”.

Altres casos a la ciutat

Els republicans afirmen que la “situació de bloqueig” en la qual es troba la Caserna del Bruc és la mateixa en la qual es troba la comissaria de Via Laietana, on la ciutadania també demana que passi a tenir uns usos enfocats a la societat, però que es troba paralitzada per l’actual govern de l’Estat: “Sembla que està més preocupat – en referència a l’Estat – per bloquejar iniciatives que defensa des de l’oposició i oblida quan governa que per garantir els drets i les necessitats de la ciutadania”, conclou Marish.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa