Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana a l’Ajuntament una pla per poder ampliar la pràctica del rugbi

ERC ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que elabori un pla, a tot estirar d’aquí a tres mesos, per ampliar la pràctica del rugbi. Els republicans han plantejat aquest prec al consistori, després que tots els clubs de la capital catalana hagin signat una declaració formal on es demana a l’executiu de comuns i PSC que duguin a terme accions immediates per revertir l’actual situació, on denuncien manca d’equipaments suficients.

“Les actuals instal·lacions esportives per la pràctica del rugbi esdevenen insuficients davant de la població practicant actual, en vinculació amb la pràctica del mateix a l’entorn mediat”, ha manifestat Elisenda Alamany, portaveu adjunta d’ERC a Barcelona. A més, demanen al consistori que esbossi un mapa de possibles ubicacions per poder practicar esports minoritaris a la ciutat.

“El rugbi de Barcelona va endarrere”, denuncien els clubs

“El rugbi de Barcelona va endarrere mentre tot el rugbi català i estatal creix amb força”denuncien tots els clubs de la capital catalana en una declaració formal, on reclamen més acció al consistori per equiparar-se amb el conjunt de Catalunya i l’Estat. Es queixen que la ciutat liderada per l’alcaldessa Ada Colau ha “minoritzat” la presència d’aquest esport, que en els darrers anys està vivint una “embranzida esportiva” que, no obstant això, “es veu truncada aquí per la manca d’instal·lacions necessàries per acompanyar aquest creixement”. Aquest fet suposa una “condemna i llastra el desenvolupament del rugbi a la nostra ciutat, precisament en el període de major creixement d’aquest esport a nivell global”, en paraules dels clubs.

Les entitats esportives asseguren que Barcelona disposa de quatre camps de rugbi, mentre que a la ciutat de Madrid n’hi ha 13. A Madrid hi ha un camp per cada 281 jugadors; a Barcelona, un per cada 504, xifren. De totes maneres, la presència de jugadors és similar: un per cada 1.000 habitants, indiquen. “El rugbi fora de Barcelona ha crescut un 15% els últims anys; a Barcelona no ha crescut gens des del 2015”, diuen. “Sense instal·lacions on practicar esport, l’esport no creix”, denuncien.

Per tot plegat, denuncien que l’Ajuntament incompleix de forma “constant” les seves promeses de disposar de més equipaments per practicar rugbi, alerten que l’estadi de la Foixarda i les pistes de la UB pengen d’un fil i la seva continuïtat està en joc i demanen a la Federació Catalana de Rugbi que intercedeixi en l’assumpte per acabar amb “el tracte negatiu d’aquest consistori amb el nostre esport”, afirmen.

Més notícies
Partit de rugbi / WALTER DEGIROLMO
Notícia: El rugbi esclata contra l’Ajuntament i reclama accions immediates
Comparteix

El rugbi esclata contra l’Ajuntament i reclama accions immediates

"No és un esport minoritari sinó minoritzat a Barcelona", denuncien tots els clubs de la capital catalana en una declaració formal
Notícia: El rugbi esclata contra l’Ajuntament i reclama accions immediates - Mobile
Notícia: El Festival de la Infància 2019 creix en dies d’obertura i amplia superfície
Comparteix

El Festival de la Infància 2019 creix en dies d’obertura i amplia superfície

La Ciutat dels Somnis manté l'aposta per mostrar als infants les professions del futur i reforça l'educació per a la sostenibilitat
Notícia: El Festival de la Infància 2019 creix en dies d’obertura i amplia superfície - Mobile
Notícia: Artesania, restes romanes i ‘walking tours’: plans per al pont a Barcelona
Comparteix

Artesania, restes romanes i ‘walking tours’: plans per al pont a Barcelona

El pessebre de la plaça Sant Jaume, el Palau Güell i la Model completen l'agenda
Notícia: Artesania, restes romanes i ‘walking tours’: plans per al pont a Barcelona - Mobile
Les entitats esportives fan arribar 50 propostes als grups municipals per tornar a fer de Barcelona un referent. | UFEC
Notícia: Uns Jocs Olímpics i 100 milions d’euros per recuperar la capitalitat esportiva de Barcelona
Comparteix

Uns Jocs Olímpics i 100 milions d’euros per recuperar la capitalitat esportiva de Barcelona

La UFEC presenta als candidats a les eleccions municipals 50 propostes per millorar la situació esportiva de la ciutat
Notícia: Uns Jocs Olímpics i 100 milions d’euros per recuperar la capitalitat esportiva de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix