Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Festival de la Infància 2019 creix en dies d’obertura i amplia superfície
  • CA

El Festival de la Infància, rebatejat des de fa tres anys com La Ciutat dels Somnis, durarà 7 dies en lloc de 5 com l’any passat i creixerà en superfície fins a ocupar 17.000 metres quadrats del recinte firal de plaça Espanya. La cita nadalenca manté l’aposta per organitzar els jocs i estands en famílies professionals, per despertar l’interès dels nens i nenes per les feines del futur. Enguany, a més, reforça l’ecologisme subratllant la importància cuidar del planeta en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU. 

Programarà més de 120 activitats i experiències per a tota la família, entre les que hi haurà una simulació del ple de Barcelona perquè la canalla interpreti el paper de regidors i regidores. Els infants també podran jugar a ser detectius amb un ‘escape room’, ser escriptors en un atelier i cantar, ballar, tocar la guitarra i jugar a ser estrelles de rock en el gran escenari del festival. A més podran aprendre a cuinar, com funciona un supermercat, ser acomodadors en un cinema o ser cambrers gràcies a les carreres portant safates.

Obrirà de 10 a 20h del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener. L’entrada general costa 6 euros –el preu reduït que es va establir el 2017– i el dia 30 els socis del Club Súper 3 tindran accés gratuït. Entre els nous gestos sostenibles hi ha l’eliminació de la moqueta en passadissos i zones comuns, l’ús de paper reciclat en invitacions i acreditacions i la confecció dels estands amb materials reutilitzats. Tampoc hi haurà ampolles ni gots de plàstic.

Esport sí, militars no

L’esport tindrà novament un paper destacat, amb una pista de patinets elèctrics i un circuit de biciletes. També hi haurà un futbolí gegant, una pista de bàdminton i una de mini tennis, a més de zones per jugar a futbol, rugbi o taekwondo. El Barça, l’Espanyol i el Consell Català de l’Esport col·laboraran amb el saló.

El que no hi haurà, de nou, són militars. Des de fa tres anys l’Exèrcit no forma part del saló per voluntat expressa del govern d’Ada Colau, un posicionament que va costar-li una enganxada pública a l’alcaldessa en el seu primer any al càrrec en dir personalment a dos soldats que la presència de l’Exèrcit a l’espai firal no era del seu agrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa