Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC critica l’acord de Colau sobre pisos turístics: “És un lloguer de temporada disfressat”
  • CA

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha criticat aquest dimecres la mesura presentada pel Govern municipal de destinar 22 pisos turístics a habitatge social, que veu com un “lloguer de temporada disfressat”.

El portaveu d’ERC en el consistori, Jordi Coronas, ha valorat que la mesura “protegeix l’activitat dels allotjaments turístics en lloc de transformar-la” i ha dit que mobilitzar 22 pisos representa només el 0,22% del total, tenint en compte que a Barcelona hi ha 9.000 pisos amb llicència. Ha criticat que l’Ajuntament “no demani cap contraprestació ni hagi posat cap condició als propietaris” i veu poca voluntat dels operadors turístics per a mobilitzar pisos.

Ple municipal

Coronas també ha presentat les iniciatives que portaran al ple municipal d’aquest divendres, entre elles plantejar una transformació integral del barri del Besòs-Maresme en 15 anys amb actuacions urbanístiques, de mobilitat i de seguretat per a la qual considera que hi ha “fons suficients” per a dur-lo a terme.

D’altra banda, els republicans presentaran dos precs: un per a demanar a l’Ajuntament que doti més recursos les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) per a acabar amb el seu “col·lapse”, i un altre per a demanar la creació d’un grup de treball específic per a identificar i impulsar projectes susceptibles de rebre finançament de fons europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa