Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol convertir Barcelona en “ciutat refugi de víctimes LGTBI + a tot el món”

Les incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya aquest 2023 ja sumen 110 casos, segons les xifres recollides per l’Observatori Contra l’Homofòbia, que ha fet públiques coincidint amb el 17M, dia internacional contra la LGTBI-fòbia, que alerta que estem davant d’un increment del 15% dels casos respecte al mateix període de l’any 2022. Justament, ERC ha triat com a escenari de campanya la Glorieta de la Transsexual Sònia per mostrar el seu compromís amb els drets del col·lectiu LGTBI+. Amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, els republicans han fet valdre que l’any 1977 Barcelona va acollir la primera manifestació de l’Estat d’aquest col·lectiu.

Barcelona, asil internacional de víctimes

En aquest sentit, el candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha llançat una proposta per situar Barcelona en el mapa mundi de la lluita contra l’LGTBI-fòbia i a favor dels drets d’aquest col·lectiu. “Volem convertir Barcelona en la seu internacional de refugi i asil de víctimes LGTBI+, donant un missatge de portes enfora, però també de portes endins afirmant-nos en la defensa dels drets i consolidació de la cultura de respecte als drets i de socialització de la diversitat que ens enriqueix”. Per això, Maragall proposa una aliança ferma entre Govern i Ajuntament, però també amb el teixit social de la ciutat: “Entre el país i la ciutat creem una determinada consciència social compartida”.

A més, el candidat republicà també s’ha compromès a anar “més enllà de les actituds i passar a l’acció”: “Impulsarem el programa Rainbow per als professors a les escoles, per tenir eines per fer front a la diversitat sexual i de gènere que ja hi ha dins de les aules”. Per tot plegat, si Maragall és alcalde es compromet a “avançar en el lideratge institucional i social per convertir la ciutat en aquesta referència dels drets LGTBI+, però “amb concreció, serveis, una oficina especialitzada en casos d’LGTBI+ -fòbia a tot el món, oferint aquest servei a tothom amb orgull internacional”.

Per la seva banda, la consellera Tània Verge ha destacat que Catalunya ha estat país pioner en la lluita pels drets d’aquest col·lectiu amb lleis pioneres a tot l’Estat: “Som un país que pot dir que ha estat pioner en la lluita per guanyar els drets del col·lectiu LGTBI+, el 2014 primera llei de drets LGTBI+, i el 1998 va aprovar les parelles de fet, tot això ens enorgulleix i ens empeny a treballar encara més”. Però per fer tot això, ha afegit la consellera, “necessitem que els carrers, l’espai laboral, familiar, educatiu, sigui un espai segur”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Clara a maig 18, 2023 | 12:16
    Clara maig 18, 2023 | 12:16
    D'això es fa proposta electoral? Tal com ho presenten és estigmatitzar, tractant aquestes persones d'inferiors o febles. Les persones no acceptades als seus països per raons de gènere que decideixen buscar-se la vida per altre cantó, saben llocs del món on poden anar. Aquest doblegament servil, llepissós, dErc fent-se "protectora incondicional" busca col·lectius supeditats i fer-se de bon veure a bonistes gilipolles o a pròdigs patològics. Erc no entén que el respecte a les persones és que siguin lliures i es valguin per elles mateixes, sense que això signifiqui descartar un cop de ma puntual quan faci falta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa