Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reprèn el curs polític avisant Collboni: “Farem d’oposició amb total claredat”

Acaben les vacances, també per als regidors de l’Ajuntament de Barcelona, que dilluns tornen a l’activitat a tot rendiment, i amb la mirada posada en els pressupostos, que començaran a embastar-se a l’octubre, i també fiscalitzant els primers mesos de l’alcalde Jaume Collboni. ERC ha fet la primera roda de premsa de la rentrée i ha enviat un missatge molt clar a l’alcalde del PSC: “Som una oposició republicana, preparada, solvent i decisiva a concretar la crítica. Desplegarem propostes i prendrem la iniciativa, per ser una alternativa clara en aquesta ciutat amb la complicitat de la ciutadania”, ha dit el cap de files republicà, Ernest Maragall, que ha remarcat que els 5 regidors d’ERC exerciran aquest rol amb “totes les conseqüències, la màxima ambició i amb total claredat”.

Tres eixos bàsics d’oposició

Ernest Maragall també ha explicat com s’articularà aquesta oposició, que s’haurà de fer visible ja amb la negociació dels pressupostos. Seran tres eixos bàsics, tal com ha detallat el líder republicà: “La revolució de l’habitatge, a diferència del continuisme de mínims que proposa l’alcalde al president de la Generalitat, el canvi climàtic i les polítiques de mobilitat i transport públic que avui son feble o inexistents i la recuperació de drets socials i polítics dels quals aquest govern ha dimitit, i amb especial atenció a la llengua”. A més, el republicà ha criticat durament la “febrada o cursa desvergonyida de Comuns i Junts per veure qui arriba abans a entrar al govern municipal” i ha assegurat que Esquerra Barcelona no es deixarà arrossegar per aquesta lògica.

Imatge del plenari presidit per Jaume Collboni | Blanca Blay - ANC
Imatge del plenari presidit per Jaume Collboni | Blanca Blay/ ACN

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Elisenda Alamany, ha presentat el seu partit com la garantia que Collboni no es desplaci a posicions conservadores i arrossegui la ciutat. “Som la garantia que aquests quatre anys hi hagi polítiques progressistes amb l’objectiu de protegir l’estil de vida dels barcelonins i barcelonines”, ha dit en roda de premsa. De fet, la republicana ha alertat que ja hi ha alguns indicadors d’aquesta “deriva conservadora”. “No podem permetre que el PP sigui el jutge d’aquesta ciutat com hem vist durant l’estiu amb el pla endreça que vol fer fora els manters o el desmantellament de les pacificacions al carrer Pelai”, ha dit Alamany. En aquest sentit, ERC ha destacat el “sorprenent silenci dels comuns que són subalterns al PSC, com vam veure a la investidura, que ara supliquen entrar a govern quan van regalar els vots a canvi de res i que han servit per desmantellar part de la seva obra de govern”, ha sentenciat la portaveu republicana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pffg a setembre 01, 2023 | 14:28
    Pffg setembre 01, 2023 | 14:28
    Hahahaha

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa