Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix a l’Estat els 1.000 immobles de la SAREB a Barcelona
  • CA

ERC reclama a l’Estat que cedeixi els 1.000 immobles de la SAREB a Barcelona per destinar-los a lloguer social. El president del grup municipal, Ernest Maragall, ha avançat la petició que faran els republicans la setmana vinent en comissió perquè l’alcaldessa Ada Colau insti la Moncloa al traspàs de béns, aprofitant que a les dues institucions hi governen socialistes i comuns.

“L’Estat té avui a les seves mans mil habitatges en aquesta ciutat que podrien ser destinats immediatament a atendre alguns dels objectius de polítiques d’habitatge que tenim pendents”, ha advertit en declaracions a la premsa aquest dissabte. El ‘banc dolent’ sorgit de la gran crisi de 2007 té també uns 4.000 immobles més a l’àrea metropolitana, que ERC també voldria que siguin cedits. Les dades són a la pròpia web de la SAREB.

L’Estat ja té el control efectiu del ‘banc dolent’, després de la convalidació d’un decret que atorga al FROB més del 50% de l’accionariat. ERC ja va incloure aquesta proposta al seu programa electoral de 2019, tot i que aleshores l’Estat tenia menys capacitat de decisió sobre la cartera d’immobles que va generar el rescat dels bancs fallits.

Segons Maragall, el pressupost i les fórmules de cessió fan viable el traspàs: “Tenim les eines i els instruments institucionals, els recursos disponibles i tenim físicament els habitatges”. “A què esperem?”, s’ha preguntat. Els vora 4.000 pisos metropolitans, de fet, són una xifra equivalent al nombre d’habitatges que preveu construir l’AMB a través de l’operador mixt que tant temps i gestions ha costat muntar i que encara està bloquejat per “debats fiscals i d’accés a les ajudes”.

“No cal esperar més, per tant comencem ja. És responsabilitat del govern municipal, es donen tots els elements perquè això es pugui materialitzar immediatament”, ha insistit, acompanyat per la regidora Eva Baró. Permetrien reallotjar les més de 600 famílies que es troben a la mesa d’emergència habitacional, així com a pal·liar la llista d’espera de desenes de milers de sol·licitants que a Barcelona un habitatge de protecció oficial, recorda ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa