Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una altra enquesta apunta a un triple empat

La cursa per les eleccions municipals del 28M comença a arribar al tram final, una carrera, però, que podria no definir-se fins a l’últim moment. A falta de poc menys d’un mes pel dia assenyalat, un sondeig de GMGPanel per a Metrópoli Abierta situa Collboni al capdavant amb un 21,4% dels vots. Ara bé, el partit socialista no lidera en solitari, sinó que estaria empatat amb Trias i l’actual alcaldessa, Ada Colau, que continua tenint probabilitats de tornar a guanyar les eleccions i quedar-se quatre anys més al càrrec de l’alcaldia de Barcelona.

Segons els resultats de l’última enquesta, el candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, obtindria el 21,2% dels vots, i el seguiria de ben a prop Ada Colau, amb el 21% dels sufragis. Darrere de les tres forces capdavanteres hi trobem la candidatura d’ERC liderada per Maragall, que s’enduria el 15,9% dels vots, que ha viscut una davallada gran en els darrers mesos segons les enquestes, i el PP amb el 6,5%.

La resta de forces polítiques que presenten candidatura per l’Ajuntament de Barcelona no superen el 5% dels vots. Per tant, segons l’enquesta, no aconseguirien la representació mínima de dos regidors, per la qual cosa no entrarien dins el consistori. En tot cas, forces com la CUP mantenen una tendència a l’alça que les permet acariciar el percentatge necessari per tenir representació. Aquests percentatges de vot, doncs, deixen els tres partits capdavanters en la cursa empatats amb 10 regidors cadascun. En el cas de Maragall, el seu gairebé 16% dels vots es tradueix en una vuitena de regidors. Per la seva banda, la candidatura de Daniel Sirera amb el PP, es traduiria amb 3 regidors, decisius a l’hora de decantar-se pel futur alcalde.

Tendències fluctuants

Segons les xifres del sondeig de GMGPanel per a Metrópoli Abierta, l’enquesta reflecteix una tendència ascendent al vot socialista, ja que havia baixat en els últims sondeigs. El mateix passa amb la candidatura de Colau, que repunta una mica en comparació amb el mes anterior. En canvi, però, segons aquesta enquesta es troba en una tendència descendent. Cal destacar, per això, que les xifres de Trias en aquestes enquestes col·loquen Junts en millor posició que a les eleccions del 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa