Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Elsa Artadi deixa el Govern per centrar-se en les municipals
  • CA

El relleu d’Elsa Artadi a la conselleria de Presidència s’ha formalitzat aquest matí. La número 2 de JuntsxCat se centrarà a partir d’ara en les eleccions municipals. Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga han pres possessió aquest matí com a noves conselleres de Presidència i de Cultura, respectivament. Després de la presa de possessió de les dues noves conselleres, el president Torra ha intervingut per parlar, en primer lloc, d’Artadi i Borràs. “Aquest acte és un comiat a dues conselleres que han marcat el Govern en aquests mesos de feina”, ha assenyalat. En relació a la número 2 de Quim Forn, ha dit que “ha estat la cara i la veu del govern, i ha estat una peça fonamental per fer funcionar els engranatges de l’edifici institucional i li ha agraït la feina feta al capdavant del departament de Presidència. Sobre Borràs, el president ha destacat que “porta la cultura a les venes, al cap, al cor, a la llengua i a la punta dels dits”, i que, tal i com ja ha dit en nombroses ocasions, “ha estat la súper consellera per la seva capacitat de ser a tot arreu i a tota hora amb les piles carregades”. 

[r:1]

Seguidament, Torra ha destacat que les dues noves conselleres “ens ajudaran a consolidar un govern amb desafiaments constants i amb moltes ganes de fer feina”. En relació a Budó, ha afirmat que “serà la veu del govern” i s’ha mostrat convençut que” ho farem plegats i que els mesos que vindran seran també uns mesos de progrés per a tota la ciutadania de Catalunya”. Sobre Vilallonga ha dit que és “una persona de lletres, de pensament, de rigor i de compromís de país”. “El país necessita que reforcem tots els fronts aquests pròxims mesos”, ha assegurat, i ha conclòs recordant els consellers Jordi Turull i Lluís Puig. “Vull enviar-los avui més intensament una abraçada esperançadora en nom de tot el Govern”, ha sentenciat. 

Torra va signar diumenge al matí el decret de nomenament de Budó, en substitució d’Elsa Artadi, i de Vilallonga, que succeeix a Laura Borràs. Budó (Barcelona 1969), llicenciada en Farmàcia, ha estat alcaldessa de La Garriga, vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament; i Vilallonga (Girona 1952) és catedràtica de Filologia llatina, patrona de fundacions culturals i jurat de premis literaris, i ha estat directiva de diverses entitats.

Més notícies
Elsa Artadi: “Més Guàrdia Urbana no vol dir més repressió”
Notícia: Elsa Artadi: “Més Guàrdia Urbana no vol dir més repressió”
Comparteix
L'exconsellera de Presidència assegura que és el seu "compromís" quedar-se al consistori si la seva llista no surt guanyadora

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa