Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els metges pressionen Salut perquè ignori el govern espanyol i vacuni majors de 55 amb AstraZeneca

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha tornat a reclamar al departament de Salut que ignori els protocols de vacunació del ministeri de Sanitat i comenci a administrar la vacuna d’AstraZeneca a majors de 55 anys el més aviat possible. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Padrós ha instat la Generalitat a desobeir. “Si el ministeri no pren la decisió, la Generalitat l’ha de prendre per criteris clínics, d’evidència científica i ètics”, ha dit. “Ja s’està fent amb els malalts trasplantats i la comunitat mèdica estarà darrera d’aquesta decisió”.

Padrós ha reconegut que els metges estan “desconcertats” per la negativa reiterada del govern espanyol a autoritzar l’ús de la vacuna d’AstraZenexa en els majors de 55 anys i ha criticat que aquesta decisió porta a les autoritats sanitàries a viure situacions surrealistes. “Estem vacunant mestres de 30 anys quan n’hi ha de 64 que no la poden rebre” per les limitacions que imposa Sanitat, que justifica la seva decisió per la falta d’evidència científica.

Protegir els vulnerables

El president del COMB ha reconegut que, quan es va desenvolupar la vacuna, AstraZeneca va excloure la gent gran dels seus estudis clínics, cosa que va fer que, inicialment, països com Alemanya o Itàlia fossin reticents a subministrar-la a majors de 55 anys. “El Regne Unit i altres països van vacunar tots els grups d’edat malgrat la falta d’estudis perquè van decidir prioritzar l’interès general al risc potencial i ara ja sabem que la vacuna funciona bé. Ja no té sentit aquesta precaució inicial”, ha assegurat Padrós.

“L’objectiu és protegir els més vulnerables i els més exposats”, ha recordat Padrós. “Amb la restricció estem vacunant persones amb feines essencials però que no hi ha cap evidència que tinguin un risc major o que siguin d’un grup d’edat estigui patint més que altres”. A més, ha insistit que, un cop ja hi ha evidència científica que la vacuna funciona, els governs han de “maximitzar” el potencial que hi ha, sobretot en un moment “amb poca disponibilitat de vacunes”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a març 10, 2021 | 10:34
    Tano març 10, 2021 | 10:34
    Ni cas al Gobierno Escañol. Aquesta gentussa no sap ni el que porta entre mans. Son una banda de "Sucialistes" fastigosos.
  2. Icona del comentari de: Bot a març 10, 2021 | 10:53
    Bot març 10, 2021 | 10:53
    Bigfarma màfia en acció

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa