Asens busca la complicitat d’ERC i PDECat per aconseguir un “referèndum pactat”

Catalunya en Comú defensa el diàleg per resoldre el conflicte polític i demana al PSC que es desmarqui del 155

La candidatura de Catalunya en Comú a les eleccions al Congrés per Barcelona, encapçalada per Jaume Asens, s’ha presentat aquest diumenge amb un programa centrat a frenar l’extrema dreta i l’Ibex 35. A més d’Asens, la llista està encapçalada per Aina Vidal, que serpa número 2, i pel primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, número 3.

“Necessitem tornar allà on som més forts, que és en els grans consensos al voltant del dret a decidir, que és on hi ha el 80% de la població catalana. És a dir, l’exigència d’un referèndum pactat i reconegut internacionalment”, ha dit Asens. També ha criticat el PSC, que ha passat “de defensar el dret a decidir a defensar el 155” sense oferir una alternativa federal amb cara i ulls.

[r:1]

La resta dels set primers noms s’ha d’acabar de tancar amb Podem, informa l’ACN. La candidatura d’Asens reivindica el llegat municipalista de les “ciutats del canvi” com a carta de presentació per al Congrés i aposten per enfortir l’estat del benestar i lluitar contra els grans lobbies.

També demanen als partits independentistes que no bloquegin les reformes estructurals que necessita l’Estat espanyo i aposten pel diàleg com la millor manera de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Més informació

Nou comentari