Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Elena: “Barcelona té més un problema d’incivisme que d’inseguretat”
  • CA

Barcelona ha intensificat el dispositiu policial habitual per fer front a la temporada d’estiu, i ho farà incrementant la seva plantilla en un 12% i en un 37% a la nit. Frenar la multireincidència dels lladres a la ciutat, combatre els problemes d’ocupació de l’espai i posa en risc la seguretat de passatgers, conductors i vianant que generen els bicitaxis, evitar els botellots i combatre les violències sexuals, són els principals objectius.

Inseguretat i neteja preocupen més

A banda, a Barcelona els ciutadans es mostren preocupats per la inseguretat i la neteja, doncs fronts que se situen en el primer i segon lloc del rànquing de preocupacions del Baròmetre semestral de desembre de 2021 -aquest dilluns es presenta una nova onada-. De fet, per setena vegada consecutiva des del desembre del 2018 la inseguretat se situa en el primer lloc del rànquing. Però més enllà de percepcions, des del Govern de la Generalitat es parla més d’incivisme que d’inseguretat.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que la capital catalana “té més un problema d’incivisme que d’inseguretat”. “És una ciutat segura, però hi ha una percepció d’inseguretat que té a veure amb l’incivisme”, ha assegurat Elena en una entrevista a ‘La Vanguardia’.

“A Barcelona hi aboquem moltes energies i un 75% de les detencions que es fan a la ciutat les efectuen els Mossos”, ha recordat el titular d’Interior, que també ha defensat el pla per combatre els delictes sexuals a les zones de lleure, criticat per alguns sindicats. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que “prioritzem aquest pla perquè més enllà del repunt estadístic hi ha l’impacte social. És viable”.

Multes a l’incivisme

El 2021 es van desallotjar 600.000 persones de botellots i es van posar 24.000 sancions -que arriben fins als 1.500 euros- per consum d’alcohol a la via pública, i aquest 2022 ja en són més de 6.000 i no han arribat les festes d’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa