Collboni promet impulsar 35 escoles bressol en quatre anys

L’alcaldable del PSC està convençut que els resultats del 28A donaran un gran impuls al partit

L’alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha promès impulsar 35 escoles bressol a Barcelona en el pròxim mandat. En el primer acte sectorial de la campanya, des de l’escola Aiguamarina de Nou Barris, Collboni ha reivindicat que cal “donar les mateixes oportunitats a tots els nens de zero a tres anys” i que per això cal impulsar escoles bressol públiques. L’objectiu que es marca és que tots els barris tinguin com a mínim una escola bressol. Ara, segons ha indicat, no en disposen al barri de la Teixonera ni El Besòs i el Maresme.

Collboni ha dit que ara mateix hi ha 101 escoles bressol a Barcelona, 92 de les quals es van construir en etapa socialista. Amb aquestes dades ha carregat pel fet que en una dècada només s’hagin construït nou escoles bressol “en l’etapa Trias-Colau”, quan en els últims set anys socialistes a Sant Jaume se’n van construir 37.

[r:1]

L’alcaldable del PSC ha insistit en reclamar a la Generalitat que pagui el finançament de les escoles bressol. Concretament, les crítiques s’han dirigit a ERC, al capdavant de la conselleria d’Educació, amb Josep Bargalló. “Ens deuen encara 40 milions d’euros”, ha apuntat Collboni, que ha aprofitat per carregar per la “tebiesa” de Colau davant el Govern: “Ho va fer tard i malament i no sabem el resultat d’aquesta impugnació”, ara pendent que el tribunal resolgui. “Abans de parlar d’educació, que ens paguin el que ens deuen a les famílies”, ha dit.

Entre les altres mesures d’educació, Collboni vol que Barcelona sigui una “ciutat trilingüe” i es proposa ampliar a més alumnes el programa ‘Èxit d’Anglès’ de la sisena hora en anglès. La fita marcada és passar de 600 a 3.000 alumnes. Una altra mesura que l’alcaldable situa com a prioritària és la posada en marxa de les beques Barcelona per a la continuació d’estudis superiors a la Formació Professional i a la Universitat. Concretament, es proposa uns ajuts-amb una dotació inicial de dos milions d’euros- perquè els joves tinguin l’oportunitat d’anar a l’estranger a aprendre “tècniques, oficis i tecnologia” i així evitar que les empreses de la ciutat hagin de contractar fora del país “perquè a la ciutat no troben treballadors prou formats”.

La tendència del PSC

L’endemà que es publiqués el CIS, Collboni ha defensat que totes les enquestes els indiquen que els socialistes pugen i espera que els votants del 28-A tornin a confiar en el PSC. A més, ha alertat que les tendències diuen que és possible una victòria d’ERC a la ciutat, amb Ernest Maragall com a alcaldable: “En cap cas tindrà el meu suport, però Colau ha dit que més aviat el seu sí”, ha advertit, que ha assegurat que “al final acabaran pactant”.

Més informació

Nou comentari