Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol que l’anglès sigui la tercera llengua oficial de Barcelona
  • CA

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, vol fer una “ciutat trilingüe” i que l’anglès sigui “la tercera llengua oficial” a la ciutat. En el col·loqui organitzat per Barcelona Global, el candidat ha afirmat que l’anglès “és una de les principals assignatures pendents” i pot servir per “atreure talent”. Per fer-ho, l’alcaldable creu necessari millorar l’acollida dels emprenedors i investigadors i posar en marxa mesures com la sisena hora d’anglès en les escoles públiques i concertades, “especialment a les escoles públiques de barris treballadors”. També ha proposat habilitar “una finestra única perquè els qui venen a emprendre o fer recerca a Barcelona”. Collboni també ha explicat que treballarà perquè la ciutat gestioni el 100% de la taxa turística.

Pel que fa a la recerca i el turisme, Collboni ha insistit que vol fer del Parc de la Ciutadella el major campus de recerca i ciència urbà d’Europa. Per fer-ho, ha detallat que el seu projecte pretén recuperar el Castell dels Tres Dragons, rehabilitar l’Hivernacle i l’Umbracle i que el Zoo sigui “referent de la recerca, la conservació i la protecció de la natura”.

Collboni ha defensat un turisme “de qualitat, sostenible i que respecti el destí” i pel que fa a la taxa turística ha recordat que durant el govern del PSC a l’Ajuntament de Barcelona el consistori va passar del 30% al 50% de gestió de la taxa. Amb els ingressos que s’obtindrien Collboni proposa fer promoció turística, invertir en el patrimoni cultural, reforçar les línies d’autobús, fer actuacions a la via pública i incrementar la neteja a la ciutat.

Acusa Colau de “centrifugar” responsabilitats

Collboni ha acusat aquest dimecres l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, de “centrifiguar” responsabilitats en matèria de seguretat, després que insinués que la Generalitat ha “abandonat” la seguretat a Barcelona per motius electoralistes. 

“Colau s’ha especialitzat en els últims temps en centrifugar totes les responsabilitats”, amb la seguretat per a la Generalitat i el preu del lloguer al Govern de Pedro Sánchez, ha dit Collboni en el cicle.

Collboni ha sostingut que la ciutat necessita més efectius dels Mossos d’Esquadra però que Colau hauria d’haver exigit abans, perquè considera que fa uns dos anys que Barcelona té un problema de seguretat.

Ha defensat que s’ha de ser seriós i assumir les responsabilitats pròpies, encara que també reclamar els incompliments d’altres administracions, cosa que creu que Colau no ha fet prou amb la Generalitat fins ara perquè “no volia importunar als independentistes”.

Preguntat per si pactaria amb Colau després de les municipals, ha recordat que l’alcaldessa va trencar un acord de govern amb el PSC -pel suport dels socialistes a l’article 155 de la Constitució-, pel que la seva confiança en ella és nul·la: “Jo vaig ser l’última víctima que va deixar Colau i el seu grup en el seu gir cap a l’independentisme”, ha assegurat.

Ha insistit que no donarà suport a un alcalde independentista, encara que no se centri tant en l’assumpte – “volen ampliar la base, i una forma és no ser tan explícits amb el que busquen”, que és la independència “- i ha assenyalat que els eventuals pactes els plantejarà en aquest sentit, sense que hi hagi descartat l’alcaldable amb suport de Cs i exprimer ministre francès, Manuel Valls.

Relació amb el govern

Ha ressaltat que el seu objectiu és ser alcalde de Barcelona i posar els interessos de la ciutat per sobre, també amb el govern de l’Estat, encara que sigui socialista, i ha dit que ell, a més, ofereix “una interlocució privilegiada amb el president”, Pedro Sánchez , no només perquè sigui del seu partit, sinó perquè coneix Barcelona, ​​ha dit.

Collboni s’ha mostrat favorable que els ciutadans puguin en el futur escollir directament un alcalde metropolità, i ha afegit: “Mentre aquí estem amb el debat d’on posem la frontera amb Aragó i amb València”, en estats com el Regne Unit es traspassen competències a les àrees metropolitanes.

Ha dit que estaria disposat a traspassar competències municipals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) si fos convenient, en àmbits com l’habitatge, en què ha proposat incentivar els negocis que funcionen en pisos a que ho facin en baixos, per alliberar pisos per a habitatge i alhora dinamitzar barris amb activitat econòmica a peu de carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa