Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau confia en la mobilització “de la gent comuna” per tornar a guanyar Barcelona
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha encapçalat aquest dijous a la nit un llarg míting a la Ronda Sant Antoni com a tret de sortida de la campanya electoral. La líder dels comuns confia en la mobilització “de la gent comuna” per tornar a conquerir la capital el 26 de maig: “Els propers 4 anys ho tenim tot per guanyar!”. “Hem pogut fer el que hem fet perquè no tenim deutes i som lliures, i això es nota!”, ha reivindicat.

Entre crits de “sí se puede” i “alcaldessa”, Colau ha tancat l’acte flanquejada pels principals candidats de la llista de Barcelona en comú i ha tret pit de la feina feta durant el mandat. “Les campanyes han de ser també per rendir comptes, però no acceptarem cap lliçó del que ens van ficar en la terrible crisi que ara estem revertint amb polítiques valentes”, ha defensat. Les crítiques als adversaris les ha concentrat en els rivals d’esquerres, amb qui té més vots en disputa. “Qui farà polítiques valentes sinó nosaltres, que després de tants anys de governs d’esquerres no havien estat possibles!”, ha proclamat.

Colau envoltada dels candidats al 26M, a l'acte d'inici de campanya / Meritxell M. Pauné

Colau envoltada dels candidats al 26M, a l’acte d’inici de campanya / Meritxell M. Pauné

Ha tret a relluir l’enquesta del CIS publicada aquest dijous, que donava una ajustada victòria als comuns amb una dècima d’avantatge davant d’ERC. “Les enquestes s’han d’agafar sempre amb pinces, perquè queden molts dies i hi ha molta gent indecisa, però diuen que Barcelona en Comú avui tornaria a guanyar les eleccions”. Ha demanat a la militància i a l’electorat que li permetin “acabar els deures iniciats”, no només atorgant-li un segon mandat sinó “més regidors” per tenir “més força”.

El públic –vora un miler de persones– l’ha aplaudida tota l’estona, però molt especialment quan ha fet referència a l’habitatge, el seu activisme previ al salt institucional. “Farem tot el que estigui a les nostres mans per garantir el dret a l’habitatge perquè per això estem aquí!”, ha assegurat. També ha recordat com van començar fa quatre anys a la Barceloneta la campanya que els portaria a l’alcaldia. Ha assegurat que, si aleshores els deia que li hagués fet il·lusió que els seus avis la veiessin convertida en alcaldessa, ara està convençuda que se sentirien orgullosos de les polítiques socials que ha impulsat.

“Som gent honesta i mirem la realitat de cara: han estat 4 anys molt difícils”, ha reconegut. Ha fet referència a les càrregues de l’1 d’Octubre i a l’atemptat de la Rambla, però també a l’experiència de governar en minoria “amb una oposició que ha fet política de desgast”. “Segur que alguna vegada ens hem equivocat o ho hauríem pogut fer millor, però és indiscutible que som la ciutat on més ha crescut la inversió social”, ha reivindicat. També ha tret pit de la creació de l’elèctrica pública Barcelona Energia, d’haver tancat 5.000 pisos turístics, del nou dentista municipal o d’haver aturat 7.000 talls de llum.

Colau s'ha incorporat per sorpresa al Cor Rebel dirigit per Uri Mas, a l'acte d'inici de campanya / Meritxell M. Pauné

Colau s’ha incorporat per sorpresa al Cor Rebel dirigit per Uri Mas, a l’acte d’inici de campanya / Meritxell M. Pauné

Ha comptat com a teloners amb els seus candidats més coneguts, Joan Subirats, Janet Sanz i Laura Pérez. “No som els mateixos que fa 4 anys, és cert, som millors!”, ha asseverat Pérez, regidora de Feminismes, que ha reivindicat la importància de les cures com a mare monoparental.   “Volem democratitzar la ciència i la cultura, treure-la dels temples i portar-la a les places i als carrers”, ha defensat Subirats, comissionat de Cultura, ideòleg dels comuns i ara número 2 de la llista. “Guanyar és convertir les idees en fets i canviar l’agenda: temes que només defensàvem nosaltres, com un aire net per tothom i polítiques potents d’habitatge públic, ara són la centralitat”, ha defensat Sanz, tinenta d’Urbanisme i una de les artífex del llegat del mandat.

També ha amenitzat l’acte una coral de simpatitzants i voluntaris, el Cor Rebel dirigit per Uri Mas –finalista del concurs Oh Happy Day! de TV3–, al que Colau s’ha sumat –sense saber la cançó que cantarien ni tota la lletra– per entonar i ballar la rumba “Barcelona és poderosa” abans dels discursos. L’eurodiputat i candidat a les eleccions europees Ernest Urtasun també ha iniciat la campanya en el mateix acte, apel·lant a “una majoria d’esquerres” que freni l’extrema dreta al continent. El tinent Gerardo Pisarello i la regidora Gala Pin, tots dos electes sortints, han exercit de mestres de cerimònia i han convidat als assistents a sortir a encartellar Barcelona aquesta nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa