Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Tribunal de Comptes avala els estudis del govern Colau per municipalitzar l’aigua

El Tribunal de Comptes ha arxivat parcialment la denúncia d’Agbar contra l’Ajuntament de Barcelona, en concret la part relativa als estudis realitzats pel consistori per municipalitzar l’aigua, que ascendien a gairebé 900.000 euros. Només mantindrà oberta la causa comptable per les subvencions del consistori a entitats socials i per un ajut de 15.000 euros als promotors de la consulta ciutadana sobre la gestió del subministrament d’aigua. Per Agbar, els estudis tècnics i jurídics encarregats per l’Ajuntament el 2017 per a la transició cap a la gestió pública de l’aigua a la ciutat suposaven un “perjudici” a les arques públiques, ja que la competència sobre el servei no és municipal sinó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El Tribunal de Comptes en canvi ho nega i avala la competència del consistori per encarregar els estudis.

En una interlocutòria avançada per eldiario.es i a la qual ha tingut accés l’ACN, el tribunal conclou que l’Ajuntament de Barcelona té “plena legitimitat” per plantejar un règim de gestió directa de l’aigua “a nivell municipal barceloní”. En conseqüència, el Tribunal de Comptes conclou que cap dels estudis encarregats pel consistori suposa una “infracció comptable o pressupostària” per part de l’alcaldessa, Ada Colau, el regidor de Transició ecològica, Eloi Badia, el gerent de la regidoria i la interventora municipal, tots ells denunciats per Agbar. “No s’observa cap dany en els fons municipals”, assegura l’escrit, que es pot recórrer. Els informes ara avalats pel Tribunal de Comptes van tenir un cost total de més de 858.000 euros.

El tribunal però, sí que mantindrà oberta una causa comptable per una subvenció de 15.000 euros i les subvencions a entitats socials que també són objecte d’unes diligències de la Fiscalia de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: quantes vares de mesurar té la justícia ñorda? a juliol 01, 2021 | 11:49
    quantes vares de mesurar té la justícia ñorda? juliol 01, 2021 | 11:49
    Si fos catalana ja l'haurien processat
  2. Icona del comentari de: amb comu no podem a juliol 01, 2021 | 12:03
    amb comu no podem juliol 01, 2021 | 12:03
    una confirmació més dels vots gratuïts del manuel vals, la frau kolau, de catalana ja no en té res, i que ja forma part dels amics de la fiscalia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa