El PP demana a l’Ajuntament un protocol per evitar el col·lapse en els tràmits d’estrangeria

El grup municipal del Partit Popular de Barcelona demanarà aquest pròxim dimarts a la comissió de presidència, la creació d’un protocol per evitar el col·lapse en els tràmits d’estrangeria. Els populars volen que el consistori barceloní es comprometi a tirar endavant una taula de treball amb representants del Ministeri d’Interior, del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Generalitat per abordar el problema i posar fi als continus retards i les dificultats per aconseguir cita prèvia.

En la mateixa proposta, el grup municipal instarà a l’alcaldessa, Ada Colau, a crear una unitat d’atenció i acompanyament per aquelles persones que no hagin pogut realitzar aquests tràmits i garantir-los el dret a l’accés àgil i eficaç a l’administració pública.

“Cada dia veiem llargues cues, per exemple, a la brigada provincial d’estrangeria de la rambla Guipúscoa i sabem que hi ha un mercat il·legal de venda de cites prèvies” ha assegurat el president del grup Josep Bou. Per això, ha denunciat que l’Ajuntament “no pot mirar cap a un altre costat” i menys quan el govern de l’ajuntament és “del mateix color polític” que el govern espanyol.

En la mateixa petició, Bou demanarà que es destinin recursos de les previsions econòmiques dels fons destinats a la lluita contra la covid-19 per atendre les necessitats de les persones més vulnerables i que estan pendents de regularitzar la seva situació administrativa.

En aquest sentit, els populars també reclamaran que el govern municipal revisi el sistema de cita prèvia per tal de garantir el dret d’accés a aquest servei en un termini “raonable”. A més han demanat que es prioritzi les persones que no disposen d’aquesta cita i han de realitzar el registre de documents o la gestió d’alguns tràmits que no es poden posposar.

Nou comentari