El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha contestat aquest dimarts a ERC que mantindran la Prefectura Superior de la Policia Nacional a l’actual edifici de Via Laietana perquè no hi ha “motius operatius” per a procedir al seu trasllat. A més, ha subratllat que, des de fa més de 40 anys, els policies quan vesteixen l’uniforme el fan amb els “valors constitucionals”.

La senadora d’ERC Adelina Escandell es referia a la reconversió de l’edifici policial en un museu per la memòria de la repressió franquista, fent al·lusió al seu ús durant el franquisme per part de la “brigada polític social”. Després d’agrair les mostres de solidaritat d’ERC per les amenaces rebudes en una carta amb bales, Grande-Marlaska ha reiterat que el govern espanyol no contempla el trasllat, encara que subratllant el “compromís amb la memòria democràtica” de l’executiu de Pedro Sánchez.

Suport del PSC a Barcelona

El novembre de 2019, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una proposta d’ERC que va comptar amb el suport del PSC per a traslladar la seu de la Prefectura, que es va convertir en un dels llocs voltats diversos dies per grups independentistes que protestaven per la sentència que va condemnar als líders de l’1-O.

El ministre ha citat diversos edificis públics que actualment estan dedicats a Barcelona a la memòria democràtica. “No veiem motius operatius”, ha explicat, “per a traslladar la Prefectura Superior de Policia, que són els criteris sobre els quals el ministeri de l’Interior ha de guiar la seva actuació, però, com vostè diu, sempre amb la memòria democràtica”.

Comentaris

  En fi Abril 27, 2021 | 19:55
  Una més del todo atado y bien atado Motivos operativos = franquisme
   Ramon Abril 28, 2021 | 00:24
   Antifranquisme = Espanyolisme
  Ramon Abril 28, 2021 | 00:22
  Opcions de destí per l'edifici un cop Catalunya, triomfant, torni a ser rica i plena arran d'haver fet endarrere aquesta gent tan ufana i tan superba: 1. Dinamitar-lo; 2. Enderrocar-lo però no amb maquinari ans amb voluntariat provist de maces: entre tots ho desfarem tot; 3. Que sigui seu del Museu Carles Puigdemont; 4. Que sigui seu de l'ambaixada espanyola (o bé, millor encara, seu de l'oficina de relacions comercials perquè no en tindríem de diplomàtiques oficials); 5. Que sigui seu de l'empresa metropolitana de recollida d'escombraries. A mi m'agraden totes.
   Donec Perficiam Abril 28, 2021 | 09:30
   La cinquena opció és la més addient. Sens dubte.
  Ra Abril 28, 2021 | 07:46
  Qui no vegi motius operatius per traslladar-la és que volaldarulls.
  Donec Perficiam Abril 28, 2021 | 09:09
  Els interessa mantenir-ho on és ara per provocar aldarulls i poder dir que sóm violents. És de calaix. Aquesta comisaria sempre representarà la vergonya històrica de la tortura exercida durant dècades, i per a "ells" és un simbol del seu poder. A mi, l'únic que em provoca aquest escorxador, són ganes de pintar creus nazis a les seves parets i al terra tot voltant de l'edifici. No m'hi estaria ni 5 minuts al davant. Em provoca basques mirar-lo.
   jg Abril 28, 2021 | 10:18
   suscribo punto por punto lo escrito, sobre todo lo de " per a "ells" és un simbol del seu poder."
   Pedro Abril 28, 2021 | 21:45
   ¿ Y la checa de Vallmajor dónde la pones ?
  MSR Abril 28, 2021 | 11:49
  I què s'esperaven ?. Mantenir a Barcelona el centre de detenció i tortura és important.. Per ells és un símbol molt important. És un símbol de força ... i d'ocupació
  w Abril 28, 2021 | 15:30
  w
  sempre contra els catalans Abril 28, 2021 | 18:24
  Normal que no vulguin desfer-se'n, per a ells no és només un edifici, és un monument als seus millors anys, hi guarden molt bons records, així com ara, per exemple, segur que encara hi senten el seu estimat Comisario Creix interrogant a sospitosos de ser desafectos al regimen.

Nou comentari