Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC exigeix a Iceta que tanqui la comissaria de Via Laietana: “És una vergonya per Barcelona”
  • CA

ERC ha exigit al nou ministre de Política Territorial, el socialista Miquel Iceta, que traspassi d’una vegada la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana a la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona perquè la puguin transformar en un espai de memòria democràtica i de record a les tortures que s’hi van produir durant el franquisme. “Avui aquí, davant la comissaria, reclamem al PSC i a l’actual ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, que compleixin”, han insistit el candidats d’ERC per Barcelona Ester Capella i Ernest Maragall. 

Els republicans fa 15 anys que reclamen recuperar la comissaria com a memorial i han recordat que el Congrés dels Diputats com l’Ajuntament de Barcelona han aprovat mocions impulsades per ERC i que, en ambdós casos, tant socialistes com comuns hi van donar suport. “Malgrat això, l’edifici de Via Laietana continua sent utilitzat com a caserna“, ha emfatitzat Capella. “Els traspassos depenen de Miquel Iceta, per tant, exigim que compleixi amb els compromisos assolits i que traspassin a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona aquest espai i la còpia de l’arxiu històric”

Maragall ha criticat que el “socialisme d’Estat ha perdut la memòria” i ha exigit al govern espantol que “que recuperi la dignitat que no està exercitant i l’esma democràtica que diuen representar i no representen”. Pel regidor barceloní, mantenir l’edific com a comissaria de la Policia Nacional “és una vergonya per a Barcelona, per a Catalunya i ho hauria de ser per a tot l’Estat”. Els dos candidats han titllat la caserna com “l’espai més gran de tortures de Catalunya” i han reclamat el traspàs per reparar la memòria de les víctimes i sensibilitzar les generacions futures.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa