El govern Colau defensa la superilla de l’Eixample per la concentració de contaminació

El regidor de Presidència, Jordi Martí, recorda que el debat sobre la ciutat està condicionat pel canvi climàtic

El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jordi Martí (BComú), ha defensat la superilla de l’Eixample en una conferència del fòrum Barcelona Tribuna aquest dimarts, ja que és el lloc de la ciutat “on es concentren més diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió”.

En l’acte Debat sobre l’urbanisme de la ciutat. La construcció de l’Eixample de el futur, Martí ha exposat la seva visió sobre aquesta superilla i ha debatut sobre això amb l’arquitecte Josep Acebillo, crític amb el projecte. El regidor ha assenyalat que el debat de la ciutat està condicionat pel “canvi climàtic i, per tant, l’emissió de partícules contaminants i la qualitat de l’aire”, i ha assegurat que és una circumstància que es dóna principalment a l’Eixample.

També ha recordat que, segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), a la capital catalana hi ha “més de 1.000 morts anuals per contaminació”, pel que ha insistit en la necessitat de reduir-la.

Per la seva banda, Acebillo ha assenyalat que si el nivell de trànsit de l’Eixample disminueix per sota de determinats límits “marxaran les oficines”, es perdran llocs de treball i això serà perjudicial per al comerç. Martí li ha respost referint-se a un estudi d’una consultora privada “que demostra que en qualsevol carrer pacificat s’incrementa el comerç en un 30%” i ha afegit que el que sí que pot comportar noves dinàmiques urbanes és el teletreball.

Durant una de les seves intervencions, el regidor també ha destacat que “l’altra gran condició que determina el debat urbanístic de la ciutat és la seva ‘metropolització'”.

Nou comentari