Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
DEBAT A BETEVÉ | Colau en surt reforçada i Maragall descarta un tripartit

Cinquè gran debat de la campanya. Aquest cop, a Batevé, la televisió pública de Barcelona. L’actual alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, s’ha quedat un cop més sola defensant la seva gestió, si bé el socialista Jaume Collboni ha volgut reivindicar el Mobile World Congrés o algunes mesures culturals d’aquest mandat. Amb tot, Colau se n’ha sortit prou bé tenint en compte que només Xavier Trias ha buscat constantment el cos a cos amb ella. La resta ha optat per retrets creuats i ben repartits que han passat, molts d’ells, per davant de l’alcaldessa. Tot i això, Colau ha hagut de defensar-se de les nombroses crítiques rebudes per la gestió de la mobilitat i ha reconegut “desajustos” en la gestió de la neteja.

Sense opcions de revalidar un tripartit

L’altre gran titular l’ha deixat Ernest Maragall (ERC), a qui encara li cou el pacte a tres entre Colau, Collboni i Valls que el va deixar sense alcaldia fa quatre anys. Maragall ha descartat pactar “amb aquest PSC”, a qui ha acusat de poc catalanista i n’ha reivindicat la seva marxa. Ha estat el més interessant d’un bloc de pactes que no ha resolt cap altra incògnita, encara que Colau ha insistit a Collboni perquè especifiqui si pactarà o no amb Trias. Un Trias que minuts abans ha tornat a obrir la porta a entendre’s amb ERC i PSC. Amb tot, el socialista –visiblement nerviós durant tot el debat– no ha volgut mullar-se. Qui sap si per deixar la porta oberta a una possible sociovergència.

Els candidats, just abans del debat | BTV
Els candidats, just abans del debat | BTV

Durant el debat, Collboni han retirat que vol ser un “alcalde progressista” i ha tornat a coincidir amb Trias en algunes mesures concretes. Hores abans, el representant de Junts havia dit en un míting que podria entendre’s amb el candidat del PSC en qüestions econòmiques, un fet que ha aprofitat Colau per preguntar al socialista si això és així. No ha obtingut resposta. Tot i això, els dos màxims contrincants de l’alcaldessa han tret a la llum l’expressió “generar economia” com a recepta per aconseguir “justícia social”. També en matèria d’habitatge, han emfatitzat la importància del sector privat per solucionar el problema que viu Barcelona.

Sirera, l’alternativa als quatre grans

A l’altre extrem, el candidat del PP, Daniel Sirera, s’ha erigit en la gran alternativa als quatre grans partits. Ha estat el que més ha interromput, amb un aire fresc i àgil que ha deixat en fora de joc Eva Parera (Valents) en un parell d’ocasions. Anna Grau (Cs) ha emulat l’època daurada d’Albert Rivera, exhibint força cartells i deixant anar paraules grosses per fer-se un espai en el debat. Tots tres han collat el govern quan tocava parlar d’habitatge, tornant a treure el tema de l’okupació, i han rivalitzat força amb Collboni. Sirera, per cert, també ha buscat el cos a cos amb Trias. El debat alhora ha servit per mostrar les mínimes diferències que hi ha entre tots tres partits en matèria de seguretat, turisme i economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa