Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dard de Colau a Collboni per la promesa oficina per prevenir ocupacions
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona i candidata dels Comuns, Ada Colau, ha volgut sortir al pas de la promesa oficina especialitzada en ocupacions que va anunciar aquest dimarts el líder del PSC, Jaume Collboni. En una roda de premsa celebrada aquest dimecres als jardins del Doctor Pla i Armengol, la cap de files de Barcelona En Comú ha criticat al seu fins fa només uns mesos soci de govern per comprar el discurs de l’extrema dreta amb mesures com aquesta.

“Crec que és un error que formacions progressistes caiguin en aquesta provocació. Hi ha un problema reduït d’ocupació. Això no vol dir que no puguin generar conflictes, però aquest és un tema que es tracta des de l’àmbit judicial i qui ho executa són els Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament no intervé. No té sentit inventar-se una oficina d’ocupacions quan tot això és un debat creat per certs sectors”, ha afirmat contundent Colau. La batllessa ha recordat que el consistori compta amb una unitat antidesnonaments pionera dintre de la qual s’exerceixen les funcions de mediació amb ocupacions per poder resoldre i regularitzar aquelles situacions que afecten famílies vulnerables.

La candidata dels Comuns ha reconegut que existeixen ocupacions conflictives sobretot relacionades amb el tràfic de drogues i els robatoris, però ha assegurat que l’executiu ha estat durant aquest mandat “molt amatent” per tal de fer costat als veïns i demana l’execució dels desnonaments en aquests casos.

Una pregunta sense resposta per part de Collboni

Colau també s’ha pronunciat sobre l’anunci que ha fet el líder socialista aquest dimecres en roda de premsa, on ha dit que continuarà a l’oposició i que no marxarà si no és alcalde. “Collboni ha anat canviant d’opinió. Em sorprèn que es negui a respondre a la pregunta que li fa tothom que és si farà un acord amb Xavier Trias. Nosaltres som l’única garantia que si governem no hi haurà aquest acord”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa