Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Daniel Sirera carrega contra Trias i la taxa Amazon des d’Estrasburg
  • CA

El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha carregat aquest dilluns contra Xavier Trias, a qui ha demanat que esculli “entre el seu partit i Barcelona”. El popular ha lamentat les manifestacions convocades per l’independentisme contra la cimera hispano-francesa d’aquest dijous a Barcelona, les quals considera que “no projecten una bona imatge de la ciutat”. “Demano a Trias que s’oposi a què el seu partit mantingui aquesta postura”, ha indicat el popular acompanyat de la diputada europea Dolors Montserrat.

Des del Parlament Europeu a Estrasburg, Sirera ha defensat la feina que fan els comerciants de Barcelona, que aquest dimarts acudeixen a una votació que decidirà si el seu projecte de crear la capitalitat del comerç prospera o no. En aquest sentit, Sirera ha criticat una manca de seguretat a la ciutat i ha animat a fomentar el turisme. “O som una ciutat que dona suport al comerç o morirà”, ha conclòs l’alcaldable popular.

En contra de la ‘taxa Amazon’

El popular també ha criticat la coneguda com a ‘taxa Amazon’, un impost que impulsarà l’actual Ajuntament de Barcelona a les grans distribuïdores de comerç electrònic. El candidat del PP considera que la taxa crearà nous inconvenients a la ciutat i per això diu que “per solucionar un problema no se’n pot crear un altre”. “S’ha de donar suport al petit comerç, però per fer-ho no s’ha d’apujar impostos als altres, sinó baixar-los a ells”, ha detallat.

Debat de la capitalitat europea del comerç

D’altra banda, l’ex ministra de Sanitat i actual diputada europea, Dolors Montserrat, ha elogiat la figura de Daniel Sirera. La popular, que també havia entrat en les travesses per substituir Josep Bou, ha estat l’encarregada de presentar a Europa el nou projecte de capitalitat. “Em comprometo a treballar perquè Barcelona sigui la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat”, ha assegurat a les portes de l’hemicicle europeu.

La iniciativa liderada per la Federació Barcelona Comerç i que compta amb el suport de les diferents administracions, tirarà endavant, amb tota probabilitat aquest dimarts al Ple. És més, el comissari europeu Virginijus Sinkevičius comentava durant el debat previ celebrat aquest dilluns que avaluaran “si la Comissió Europea podria llençar un projecte pilot respecte a la capitania del comerç local”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa