Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CUP i Vox porten a la Junta Electoral la cobertura d’alguns mitjans públics

La CUP i Vox, dos partits polítics d’ideologies completament oposades, han portat davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona el pla de cobertura electoral de diversos mitjans públics per les eleccions del 28-M, en tots dos casos al·legant que “no garanteixen els principis de pluralitat política”. Per una banda, la CUP ha assenyalat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -que inclou TV3 i Catalunya Ràdio– i el mitjà barceloní Betevé, mentre que, per l’altra banda, Vox ha ampliat la llista i critica la cobertura electoral de TVE, Rac 1, La Vanguardia, TV3, Catalunya Ràdio i Betevé.

El partit anticapitalista considera que la seva cobertura mediàtica ha quedat reduïda “sota mínims” per “motius polítics”, cosa que afirmen amb contundència que no hauria de passar en mitjans de comunicació públics: “La CCMA és un ens públic controlat per PSC i Junts, i exclou del pla de cobertura un partit amb 334 regidors, 9 diputats al Parlament i 2 diputats al Congrés”, lamenten des de la CUP. Una situació, doncs, que, segons exclamen els anticapitalistes “vulnera la pluralitat política, social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa”.

En resposta als comentaris de la CUP davant la Junta Electoral, fonts de la CCMA consultades per l’ACN, expliquen que als seus mitjans es farà una cobertura informativa de totes les candidatures: les que tenen representació i les que són “grups polítics significatius”, però que als debats i entrevistes només s’ha convidat als partits amb representació. Motiu pel qual expliquen que la CUP no anirà al debat de candidats per Barcelona, però sí que anirà al de Girona, que s’emet per tot Catalunya també.

Cobertura mínima

A banda de les reclamacions a la CCMA, la candidatura anticapitalista liderada per l’alcaldable Basha Changue també ha carregat contra el mitjà públic barceloní, ja que afirma que la seva formació no participa en el debat de la setmana vinent ni els han ofert una entrevista. Segons afirmen des de la CUP, però, la Junta Electoral Provincial els ha donat “parcialment” la raó i hauran de fer una entrevista durant la campanya. Una resolució que BTV ha decidit recórrer. Decisió que des de la candidatura barcelonina consideren “sense precedents, totalment injustificada i a la vegada perillosa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bessons a maig 10, 2023 | 16:46
    Bessons maig 10, 2023 | 16:46
    Tots dos partits totalitaris. Normal que conflueixin.
  2. Icona del comentari de: Independentista a maig 10, 2023 | 18:40
    Independentista maig 10, 2023 | 18:40
    CUP i VOX. Els dos partits fatxes. Què hi farem, si encara hi ha catalns que els voten.
  3. Icona del comentari de: Tal com raja a maig 10, 2023 | 18:40
    Tal com raja maig 10, 2023 | 18:40
    Dos partits polítics amb ideologies diferents? Doncs jo els veig bastant semblants. Estimada CUP, si fessiu les coses amb desig de solucionar problemes en lloc de buscar conflictes amb tothom, potser ara no estaríeu tan malament.
  4. Icona del comentari de: Aneualamerda a maig 11, 2023 | 10:51
    Aneualamerda maig 11, 2023 | 10:51
    Ni erc ni junts ni cup haurien de participar d'eleccións tutelades per l'ocupant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa