Cs vol que l’Ajuntament es posicioni a favor de les protestes a Cuba

El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona ha plantejat a la resta de formacions polítiques del consistori subscriure una proposta de declaració institucional que sigui aprovada en el pròxim ple municipal per donar suport a les protestes a Cuba contra el govern castrista. A la proposta de text que ha presentat, exigeix el “cessament de la represió i la dictadura” al país caribeny.

La dictadura cubana fa més de 60 anys que sotmet la ciutadania d’aquest país a un règim de violació continuada i sistemàtica de drets humans”, afirma l’esborrany de declaració que el partit ha fet pública. A més, la formació liberal considera que la manca de llibertats polítiques ha enfonsat els cubans “en la pobresa i en la misèria durant generacions”.

A la seva proposició, Cs subratlla que és “obligació de tots els demòcrates denunciar els abusos del govern cubà contra la ciutadania”. Tabmé reclama “la instauració de la democràcia de manera immediata” i que s’estableixi “amb respecte absolut als drets i llibertats fonamentals”, diu textualment.

Nou comentari

Més notícies
Colau i Collboni durant la presentació del nou equip de govern / ACN

L’oposició s’acarnissa amb el govern municipal pel “fracàs” del baròmetre

Els partits valoren l’enquesta semestral com el final d’un cicle polític a Barcelona
L'expert en dret internacional David Bondia és la segona vegada que es presenta a l'elecció de síndic barceloní / Jordi Play

L’elecció del síndic de Barcelona, encallada malgrat la victòria de Bondia a la votació ciutadana

Entitats defensen la candidatura del professor de Dret Internacional de la UB i alerten que el seu nomenament perilla