Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs denuncia Colau a Transparència per no respondre-li 36 peticions

El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona ha presentat una denúncia davant la Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública (GAIP) de la Generalitat, l’òrgan que vetlla pel compliment de la Llei de Transparència. Ho fa després que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni no hagi respost a un total de 36 peticions per escrit d’informació presentades pel partit taronja.

En un comunicat aquest dilluns, Cs ha recordat que el termini màxim per a contestar a les peticions escrites “no pot superar els 30 dies”, i la líder de el grup a la ciutat, Llum Guilarte, ha lamentat aquesta situació. Ha ressaltat que entre les peticions d’informació no contestades es troba el cost del viatge realitzat per l’alcaldessa Colau a Nova York durant les festes de la Mercè 2019 i les subvencions atorgades a Observatori Desc, entre d’altres.

Guilarte ha titllat d'”inadmissible” la situació i ha insistit que Colau no vol que els barcelonins sàpiguen en què es gasten els diners. Aquesta opacitat passa per sobre dels drets dels grups de l’oposició, en les seves paraules. Així, espera que la GAIP reconegui a Cs el seu dret a la informació i obligui al govern municipal a donar resposta a les peticions formulades pel seu grup. “Davant la incompetència i les males pràctiques de Colau i el PSC, Cs aposta per la transparència i el bon govern”, ha proclamat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa