Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs obre els braços a Corbacho però no el farà president ni portaveu municipal
  • CA

Ciutadans obre els braços a la incorporació de Celestino Corbacho al grup municipal del partit perquè deixi Manuel Valls però avisa que no el farà ni president ni portaveu a l’Ajuntament de Barcelona perquè vol que ho siguin regidors sotmesos a la disciplina de partit. El líder parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha confirmat aquest dimarts en roda de premsa que Corbacho ja s’ha reunit amb Valls al seu domicili personal al matí però ha explicat que fins la tarda no comunicarà la decisió al partit taronja. Ambdós polítics parlaran personalment per abordar el futur de l’exministre socialista.

[r:1]

Carrizosa ha obert la porta, això sí, a parlar de càrrecs a la Diputació, l’Àrea Metropolitana o altres llocs “que ell suggereixi”: “Com en qualsevol altre tema, ho hauríem de parlar però estem molt oberts”. “Tota la seva experiència en l’àmbit de la gestió municipal i a l’àrea metropolitana seria de gran vàlua i utilitat per al nostre projecte municipal”, ha defensat. Carrizosa ha subratllat vàries vegades que l’exalcalde de l’Hospitalet “ha estat un membre independent de la coalició” i com a tal “ni formava part del grup de valls ni de Cs”. “Haurà de prendre una decisió personal”, ha sostingut.

“Respectem que primer hagi volgut parlar amb Valls i de moment a Cs no ens ha confirmat res del que s’està dient”, ha respost en referència als mitjans que ja donen per confirmada la sortida de Corbacho. “Si vingués ens sentiríem molt honorats, té molt bona relació amb tots nosaltres i amb Albert Rivera, és un polític de vàlua i estaríem encantats que pogués fer les seves aportacions municipalistes”, ha remarcat. Els taronges estan disposats a perdonar-li que votés a favor de Colau a la investidura, igual que Manuel Valls i Eva Parera, a fi de desmantellar tota opció de majoria entre BComú, PSC i Valls. “Quan es va trobar en la necessitat de decidir un vot, veiem normal que optés pel que el cap de files defensava”, ha justificat.

Guilarte presidenta i Sierra portaveu

Aquest matí Ciutadans ha presentat a registre la constitució del nou grup municipal i els càrrecs que hi ocuparan els 3 regidors que ara com ara el conformen: Mariluz Guilarte en serà la presidenta i Paco Sierra serà el portaveu. Si Corbacho s’hi integrés seria regidor ras igual que ho serà Marilén Barceló, que el passat mandat era portaveu del grup liderat per Carina Mejías. 

La unilateralitat de Valls

També ha valorat la relació amb l’ex primer ministre francès: “Amb Valls hi ha hagut bona relació personal i cordial en el tracte que hi hem tingut els dirigents de Cs, vam aconseguir armar una candidatura amb un bon programa electoral i malgrat aquesta separació estic convençut que ens trobarem en moltes votacions sobre els valors que compartim”. “Per la seva personalitat, ha escollit prendre decisions sense tenir en compte els temps i interessos dels socis de coalició, ha obrat com li dictava el propi interès polític o les seves idees”, ha dit Carrizosa, que ha argumentat així per què era millor “desdoblar les veus” al consistori.

El “punt d’inflexió”, ha dit, va ser la col·locació del llaç groc a la façana menys de 48h després de la investidura: “Defensem les mateixes coses però aquesta votació s’ha vist molt clar que era un error i una decisió greu, perquè s’ha fet alcaldessa una persona que no respecta més de la meitat de la població”, ha dit. “Sent el primer partit de Catalunya necessitàvem tenir una veu pròpia i constitucionalista a l’Ajuntament”, ha insistit.

Més notícies
Inés Arrimadas, Albert Rivera i Celestino Corbacho, al març a l'Hospitalet / ACN
Celestino Corbacho negocia amb Cs per abandonar Manuel Valls
Notícia: Celestino Corbacho negocia amb Cs per abandonar Manuel Valls
Comparteix
La regidora Mariluz Guilarte confirma que el partit taronja hi manté converses "a diari"
Celestino Corbacho i Elisenda Alamany, dos dels candidats que no es podran votar a sí mateixos
Notícia: Celestino Corbacho i Elisenda Alamany, dos dels candidats que no es podran votar a sí mateixos
Comparteix
L'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat està empadronat al Vendrell i la número 2 de Maragall a Castellar del Vallès
Valls guarda silenci mentre avalua la ruptura amb Cs
Notícia: Valls guarda silenci mentre avalua la ruptura amb Cs
Comparteix
L’equip de la candidatura de l’ex primer ministre ha anunciat que està analitzant “la situació política” | Els regidors de Cs tampoc faran declaracions
Cs trenca amb Valls per “discrepàncies” respecte a la investidura de Colau
Notícia: Cs trenca amb Valls per “discrepàncies” respecte a la investidura de Colau
Comparteix
Ho anuncia Inés Arrimadas, que avança que el partit taronja tindrà grup propi a l'Ajuntament
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena. | Europa Press
Els comuns defensen el suport de Valls a Colau i situen ERC com a “soci preferent”
Notícia: Els comuns defensen el suport de Valls a Colau i situen ERC com a “soci preferent”
Comparteix
El portaveu de Catalunya en Comú reitera que els vots de l'ex primer ministre francès no els influiran

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert a juny 18, 2019 | 13:58
    Albert juny 18, 2019 | 13:58
    Això és el que fa falta: avis de 70 anys que fugen de cuidar els néts.
  2. Icona del comentari de: ganxó a juny 18, 2019 | 15:56
    ganxó juny 18, 2019 | 15:56
    Abren els braços al senyor que està acostumat a portar jaquetes sense mànigues

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa