Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs acusa Collboni de fer xantatge a l’oposició amb l’ordenança de terrasses
  • CA

El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona ha acusat el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni de fer xantatge a l’oposició amb l’Ordenança de Terrasses, que ha d’incloure la reducció del 75% de les taxes municipals que es cobra als restaurants i bars que tinguin vetlladors al carrer. La formació taronja demanarà a la pròxima comissió d’Economia que la seva tramitació es faci separada de la resta d’ordenances fiscals.

La presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha recordat que, a diferència del que succeeix amb la resta de tributs municipals, hi ha consens unànime entre l’oposició per mantenir un any més la bonificació de la taxa de terrasses, que el 2020 es va reduir de manera excepcional per l’impacte de la pandèmia després que l’any anterior s’aprovés un increment important perquè contribuïssin de “manera justa” a les arques municipals.

Ostatges del govern municipal

En opinió de Guilarte, la voluntat de tramitar totes les ordenances en un sol paquet –cosa que sempre s’ha fet, val a dir– és un intent del govern municipal de “fer ostatge de la negociació als 80.000 treballadors del sector a la ciutat”, ja que pretenen que, amb l’excusa de la bonificació de la taxa de les terrasses, l’oposició avali unes ordenances fiscals que són “un llast per a la recuperació econòmica dels barcelonins”.

La líder de Cs considera que abordar el debat de les ordenances per separat evitarà que el govern de Colau i Collboni l’utilitzi com a “moneda de canvi” i ha acusat als comuns i als socialistes de “trencar el consens i buscar la confrontació”. Fonts municipals al explicat al TOT Barcelona que no està previst cap canvi en la votació de les ordenances.

Negociació llarga

A finals d’octubre el govern municipal va aconseguir que la seva proposta d’ordenances municipals superés el primer tràmit. L’abstenció amb reserves d’ERC va permetre l’aprovació inicial de les ordenances, que encara han de passar pel plenari de l’Ajuntament. Tot i haver superat el primer escull, l’oposició en bloc va criticar amb una duresa inusual la proposta del govern municipal i van advertir que la congelació de tributs que planteja el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, és “insuficient” per fomentar la recuperació econòmica a Barcelona després de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa