Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques al pla anticrisi de Colau per la falta de concreció i consens
  • CA

El Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB), un òrgan consultiu de l’Ajuntament on hi estan representats sindicats, patronals i grups municipals, ha criticat la falta de concreció i consens del Programa d’Actuació Municipal (PAM) aprovat pel govern d’Ada Colau per sortir de la crisi econòmica creada per la Covid-19 i que aquest mateix divendres ERC ha tombat al ple municipal. En el seu dictamen preceptiu, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, el CESB considera que tant les mesures de xoc com les actuacions estratègiques “haurien d’estar acompanyades d’un calendari d’execució juntament amb una quantificació més acurada dels pressupostos associats, indicadors de seguiment i execució”.

El document reconeix que els sis eixos prioritaris que conformen el PAM 2020-2023 –una espècie de full de ruta del mandat i que sol usar-se per fiscalitzar si un govern ha complert les seves promeses– “defineixen una estratègia que integra la majoria d’objectius a desenvolupar a mitjà i llarg termini”, però també lamenta que no s’ha escoltat prou els agents socials. “Per facilitar la recuperació del teixit productiu que ha patit intensament la crisi considerem que la participació i el consens són eines imprescindibles per accelerar la recuperació de l’activitat econòmica i d’una ocupació de qualitat”, insisteix el text.

D’aquesta manera, el pla anticrisi del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni rep una severa reprovació el mateix dia que tota l’oposició en bloc els ha deixat dols defensat el PAM al ple de l’Ajuntament de Barcelona celebrat aquest matí. El bipartit esperava comptar amb el suport d’ERC –que en aquest mandat ja els ha aprovat dos pressupostos i la unió dels tramvies, entre altres–, però aquesta vegada els republicans s’han desmarcat de la proposta perquè el document està ple d’eufemismes com “impulsar”, “afavorir” o “avançar” en lloc d’objectius concrets i verificables, una critica semblant a la que fa el Consell Econòmic i Social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa