Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall s’ofereix per recosir Barcelona i enterrar les “fórmules esgotades” de Trias i Colau
  • CA

Tret de sortida oficial d’ERC per a les eleccions municipals del 28M a la capital del país. Ho fa amb el candidat que va guanyar les eleccions del 2019 a Barcelona i amb la presidència de la Generalitat en solitari després de la sortida de Junts. Sobre el paper, tot de cara per repetir victòria, però amb alguns contratemps que obligaran els republicans a repensar una campanya que tot just fa pocs mesos les enquestes dibuixaven fàcil. La irrupció de l’exalcalde Xavier Trias com a cap de cartell de Junts ha mogut totes les fitxes del tauler d’escacs municipal. Entre altres, ha fet que el soci de Colau hagi sortit de l’executiu per competir amb Trias i que l’alcaldessa hagi intensificat la seva estratègia d’arrossegar ERC a la seva òrbita electoral presentant-la com una oposició tan lleial i responsable que la considera part del govern municipal. Una abraçada de l’ós que els republicans hauran de gestionar molt bé per no quedar anul·lats com a alternativa a l’alcaldessa, però que alhora no poden refusar del tot perquè l’aritmètica els pot conduir a la unió l’endemà del 28M.

Sigui com sigui, Ernest Maragall, que ha deixat el seu escó al Parlament per centrar-se 100% en la campanya per Barcelona, fa mesos que s’enfronta a aquesta abraçada de l’ós. I aquest dimarts, amb una conferència conjunta amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l’Auditori AXA de Barcelona davant d’unes 600 persones, ha marcat perfil propi i ha donat algunes pistes sobre el full de ruta republicà per aconseguir, ara sí, governar la capital del país. Tot plegat, davant de la plana major del Govern, de la cúpula d’ERC amb Oriol Junqueras i Marta Vilalta a la fila zero i de representants del món municipal.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, presenta Ernest Maragall com a candidat a l'alcaldia de Barcelona a l'auditori Axa.
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, presenta Ernest Maragall com a candidat a l’alcaldia de Barcelona JORDI PLAY

“Recuperar l’orgull” de ser barceloní

De fet, ha estat el president de la Generalitat l’encarregat d’obrir la conferència reclamant per a la ciutat “un projecte que no divideixi la ciutadania sinó que la uneixi i que recuperi l’orgull de ser barceloní”. En aquest sentit, Pere Aragonès ha remarcat que la ciutat necessita “algú que cregui i confiï en el potencial dels ciutadans i que el mogui l’estima a tota la seva gent”. Un alcalde, ha dit, que “escolti i treballi per tota la ciutat i no només d’una part”. El president ha demanat treballar per recuperar l’orgull d’una Barcelona “admirada per tothom a arreu”, i ha defensat la seva proposta de referèndum acordat que també doni veu a “Colau i Collboni, que volen votar que no”.

Aragonès ha glossat els principals eixos de transformació que el seu executiu duu a terme al país, i ha demanat fer pinya amb Barcelona per sumar forces “en la sacsejada que el país necessita”. El president també ha reivindicat l’increment de la seguretat a la ciutat: “Mai abans hi havia hagut tants mossos d’esquadra a la ciutat”, ha dit Aragonès, conscient que la seguretat a la ciutat, en mans del PSC, és un dels grans problemes de la ciutat.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, presenta Ernest Maragall com a candidat a l'alcaldia de Barcelona a l'auditori Axa. Oriol Junqueras, Joan Ignasi Elena, Marta Vilalta
La plana major d’ERC ha donat suport al candidat republicà a Barcelona JORDI PLAY

Aragonès també ha fet una crida a generar consensos el 28M, i en aquest sentit ha reivindicat Ernest Maragall com l’únic candidat capaç de generar prou consensos com per “no deixar ningú enrere”.

L’actitud de Pasqual Maragall, una referència

Amb el lema Som Barcelona. Som republicans, ERC té el repte de fer-se un forat entre la polarització entre Colau i Trias, i de fet, el mateix Maragall ha alertat que els barcelonins ja coneixen els dos models de Barcelona que els ofereixen aquests dos candidats. L’exalcalde i ara candidat de Junts va provocar, segons Maragall, l‘arribada de Colau, i Colau ha deixat “una Barcelona enfadada i dividida”. En contraposició, el republicà ofereix tornar a posicionar “Barcelona com referent a Catalunya i al món”. I ha invocat “l’actitud i l’ambició” del seu germà i també alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall.

El candidat republicà ha insistit a sortir de la confrontació Colau-Trias que pretenen tant Comuns com junters, i que deixaria ERC com a crossa: “Barcelona és massa important per reduir-la al debat de fórmules ja esgotades. Que s’acaba un període és evident, i això no es pot reduir a un debat sobre si volem Colau o Trias”, ha sentenciat Maragall. “Vull construir una ciutat en positiu, que abandoni els retrets i deixi d’enfrontar una part contra l’altra. Barcelona ens demana que li retornem la suma d’orgull, confiança i ambició que avui enyora. Barcelona ens demana que li parlem del present i del futur a construir”, ha afegit l’alcaldable d’ERC.

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, presenta Ernest Maragall com a candidat a l'alcaldia de Barcelona a l'auditori Axa.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la conferència a l’auditori AXA amb Ernest Maragall JORDI PLAY

“Barcelona no està en decadència” malgrat Colau

A més, Maragall ha defensat que Barcelona “no està en decadència”, sinó que li falta un govern municipal a l’alçada: “Barcelona pot estar bruta i amb problemes de seguretat… però no està en decadència. Ho té tot per ser la gran ciutat europea que vol i pot ser, tot excepte un govern congruent amb aquest horitzó”.

Maragall també ha aprofitat per enviar un missatge de cara al 28M en relació a possible aliances, conscient que caldrà trobar socis per governar: “El projecte que em proposo requereix lideratge i complicitat. Però lideratge no vol dir manar, ni tan sols tenir l’alcaldia, sinó governar. I complicitat per fer-ho amb tots els protagonistes de la ciutat per impulsar, acordar i actuar”, ha concretat.

La via Maragall

“La via Maragall tornarà el pèndol. La via Maragall és la de la ciutat que sap on va, que no deixa ningú enrere”. I ha acabat fent una referència a la “imatge inseparable” de Xavier Rubert de Ventós -traspassat fa uns dies- i Pasqual Maragall, que representen la “potència transformadora de l’acció política”. “Conscient del respecte que mereixen els gegants, em proposo assumir tant com em sigui possible, l’actitud i l’ambició que el seu llegat ens transmet a tots nosaltres”, ha assegurat el candidat republicà.

Més notícies
Ernest Maragall, president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: JORDI PLAY
foto: Jordi Play
Ernest Maragall: “ERC i els Comuns són una aliança natural”
Notícia: Ernest Maragall: “ERC i els Comuns són una aliança natural”
Comparteix
ENTREVISTA | El president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona alerta que “el PSC és un perill per a la ciutat” i creu que els Comuns no passen del “màrqueting institucional”
Ernest Maragall, alcaldable d'ERC a les eleccions municipals 2023, en una entrevista pel TOT Barcelona / Jordi Play
Ernest Maragall (ERC) situa Collboni com el rival a batre a les municipals
Notícia: Ernest Maragall (ERC) situa Collboni com el rival a batre a les municipals
Comparteix
El líder dels republicans considera que els comuns representen un projecte polític esgotat que ja "no dona més de si"
Ernest Maragall, en la conferència al MUHBA / Marc Puig / ERC
Ernest Maragall: “Barcelona ha perdut el nord i l’ha de retrobar”
Notícia: Ernest Maragall: “Barcelona ha perdut el nord i l’ha de retrobar”
Comparteix
El president del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona fixa l’estratègia del partit de cara a les eleccions del 2023 amb l’objectiu de consolidar el tomb republicà

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a gener 31, 2023 | 22:42
    FRAN BCN gener 31, 2023 | 22:42
    ERC és quasi el mateix que Colau. Ha votat a favor de quasi Tot el que la Colau ha tirat endavant...Està clar oi?
  2. Icona del comentari de: Robert del Poblet a febrer 01, 2023 | 11:54
    Robert del Poblet febrer 01, 2023 | 11:54
    "El llegat de Trias és Colau" Falsedat descomunal. "Maragall és una deixalla de l'Ajuntament Porcioles" Vet-ho ací.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa