Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Comuns recuperen Ada Colau com a “referent LGTBI”
  • CA

El 23 de setembre és el dia internacional de la bisexualitat. Per aquest motiu, els comuns han volgut reafirmar el seu compromís amb la causa en un comunicat a les xarxes socials en què esmenten la “importància de tenir referents LGTBI”. La formació ha publicat un vídeo on es veu l’alcaldessa recordant amb Jorge Javier Vázquez com va ser quan va anunciar la seva bisexualitat en una entrevista al programa Sálvame.

El presentador del programa del cor de Telecinco recalca la naturalitat amb què Colau va manifestar la seva orientació sexual quan la va entrevistar a Mediaset. I a continuació ha manifestat que aquest tipus d’actitud ajuden la gent a viure la situació amb normalitat. Vázquez recorda que quan era petit ningú es creia que et podia agradar un home i una dona. “Semblaves un gai encobert”, assegura el presentador. Colau ha agafat el fil de la conversa per assegurar que “cal normalitzar i reivindicar la diversitat com a normalitat”.

Els comuns han recuperat un fragment de la conversa que han tingut tots dos a RNE i l’han penjat a les xarxes socials. La formació diu que aquests gestos demostren que “hi ha infinites maneres d’estimar, ser i expressar”. I conclouen que “des de Barcelona seguirem reivindicant i lluitant per un món orgullosament divers”.

Més agressions a Barcelona

Encara es produeixen moltes agressions LGTBIfòbiques a Barcelona. Segons va anunciar l’Observatori contra l’Homofòbia, entre gener i setembre s’han produït un total de 79 agressions a persones del col·lectiu, unes dades prou rellevants si tenim en compte que representen gairebé la meitat (44,4%) de totes les que es produeixen a Catalunya.

Les dades encara es compliquen més si les comparen amb les d’anys anteriors. Des de principis d’any Barcelona ja supera el total d’agressions de l’any passat. En tot l’any hi van haver 77 agressions, dada que ja se supera enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa