Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Comuns alerten d’un possible pacte PSC-Junts per aturar el tramvia

El nou tramvia de l’avinguda Diagonal serà un dels cavalls de batalla de la campanya electoral. La intenció manifestada per l’exalcalde i candidat de Junts, Xavier Trias, de paralitzar les obres ja en marxa ha posat en alerta diversos actors del panorama polític barceloní, que estan començant a moure les seves fitxes per posicionar-se al respecte.

Un dels últims a pronunciar-se va ser el cap de files del PSC, Jaume Collboni, que va assegurar que ell apostava per no prioritzar les obres de connexió del tramvia durant el pròxim mandat. Aquesta mesura implicaria atura temporalment aquests treballs amb l’objectiu de deixar “reposar” tots els canvis urbanístics que ha patit el districte de l’Eixample en aquests darrers quatre anys.

Les paraules de Collboni no han estat gaire ben rebudes per parts dels Comuns, la formació amb qui els socialistes han compartit govern aquest mandat. “Vull pensar que és un error i no que hi ha un pacte entre [el candidat de Junts] Xavier Trias, que ha dit que vol aturar les obres del tramvia, i el PSC”, ha assegurat en declaracions a l’ACN la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz.

Una posició “electoralista” de Collboni

La número 3 de Barcelona En Comú ha demanat al candidat del PSC una rectificació i ha aprofitat per recordar-li que els projectes per a la connexió del tramvia es van encarregar quan ell encara formava part del govern. En aquest sentit, Sanz ha reivindicat aquesta connexió de les dues xarxes de tramvia existents com una infraestructura que farà “més fàcil la vida de la gent” i ha reclamat al líder socialista “responsabilitat” i no “jugar amb el transport públic” ni “fer-hi electoralisme” per intentar “acontentar un sector que potser està en contra d’aquesta infraestructura”. També ha defensat que hi ha una “majoria amplíssima” a favor de la connexió i ha indicat que alcaldes socialistes de l’àrea metropolitana hi han donat suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa