Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni vol convertir els terrats de la ciutat en pisos per a joves
  • CA

El líder del PSC barceloní, Jaume Collboni, pretén ampliar el parc d’habitatge per a joves utilitzant l’espai lliure de la majoria d’edificis residencials de la ciutat, el terrat. La idea és utilitzar la coberta dels blocs per construir una mitjana de 2.000 sobreàtics nous de titularitat pública per mandat. És la proposta que va anunciar ahir al Cicle de Conferències del Laboratori Barcelona, que aspira a solucionar la manca d’habitatge a preu assequible per un dels col·lectius que més dificultats troba per emancipar-se. 

La idea seria utilitzar l’espai dels edificis que no superin l’edificabilitat permesa per disposar d’una planta més de propietat pública i enretirada de façana per no afectar el paisatge urbà. Collboni ha assegurar que a la ciutat hi ha 18.000 milions de metres quadrats de sobreàtics, i això representa un potencial molt ampli –encara que no tots són aptes per aquesta proposta–, i la mesura contempla que l’Ajuntament faci convenis amb les comunitats de propietaris que es vulguin adherir al programa. Així, el consistori construiria l’habitatge a la teulada i a canvi rehabilitaria la finca amb criteris d’eficiència energètica i instal·lant un ascensor en cas que la comunitat no en tingui.

Una necessitat vital pel grup socialista que, segons un comunicat, assegura que els edificis habitats de la ciutat de Barcelona tenen majoritàriament més de 40 anys d’antiguitat, amb problemes d’aïllament tèrmic i 18.000 d’ells no tenen encara ascensor tot i necessitar-lo. A més, el PSC proposa que les noves teulades siguin verdes, arribant a generar més de 25.000 metres quadrats de verd en els sobreàtics de la ciutat cada any, i incorporar plaques fotovoltaiques per proveir el consum elèctric de l’ascensor i la comunitat. Jaume Collboni, segons el text dels socialistes, promet donar “solucions a tres grans problemes: un parc d’habitatge envellit, edificis amb accessibilitat deficient i la manca d’habitatges assequibles per a joves“. 

Més notícies
Pere Navarro: “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”
Notícia: Pere Navarro: “Hem de retenir el talent i evitar que marxi pels preus de l’habitatge”
Comparteix
El delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona aposta per convertir el polígon en un lloc més humà i líder en innovació i noves tecnologies
El lloguer s’encareix un 5% en el tercer trimestre de 2018
Notícia: El lloguer s’encareix un 5% en el tercer trimestre de 2018
Comparteix
Se situa en 949€, segons dades de la Cambra de la Propietat, que constata que les dades de nous lloguers són les pitjors des de 2007

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa