Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni veu “desproporcionat” el pla de tancament de bars i restaurants per frenar contagis
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha titllat de “desproporcionat” el possible tancament de bars i restaurants durant 15 dies proposat pel Govern per tal de frenar els contagis de coronavirus. En una entrevista a Ser Catalunya, Collboni ha assegurat que no entén la decisió i la veu “precipitada” i ha dit que hi ha un ventall més ampli de mesures a aplicar, com per exemple la modificació d’horaris i aforaments dels establiments. “Amb la informació que tenim és una decisió desproporcionada, sobretot quan fa només una setmana la mateixa Generalitat es plantejava reobrir les discoteques”, ha criticat.

Collboni també ha lamentat que l’Ajuntament de Barcelona no ha rebut cap comunicació formal del Govern exposant-los la proposta, sinó que se’n van assabentar a través dels mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha explicat que la informació que tenien apuntava cap a una restricció de la mobilitat i un major percentatge de teletreball, mesures que ha considerat “raonables”. El primer tinent a l’alcaldia ha assegurat que entén “la frustració i enuig” del sector i ha posat sobre la taula la possibilitat que la proposta sigui un globus sonda del Govern per veure la possible acceptació de la mesura.

Radar Covid

Collboni també ha criticat que a Catalunya no s’estigui utilitzant una aplicació mòbil de Radar Covid per detectar contactes de positius i ha recordat que és l’única comunitat autònoma de l’Estat que no la fa servir. “Algú ah decidit que hi ha d’haver una app catalana”, ha dit, i ha lamentat que “hi ha coses molt de base que no acaben de funcionar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa