Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni revocarà la pacificació de la ronda de Sant Antoni si és alcalde

L’últim dia per publicar enquestes ha marcat el discurs de Jaume Collboni. De les moltes que han sortit, dues –El Periódico i El País– el donen com a vencedor amb un estret marge respecta a Ada Colau i Xavier Trias. Si al matí el socialista ha demanat el vot massiu per “no haver de dependre de ningú”, a la tarda ha dit que el canvi “està a tocar”. Collboni, que ja es veu guanyador, dedicarà els pròxims dies a demanar la concentració del vot en la candidatura socialista per desfer l’empat tècnic que pronostiquen la majoria d’enquestes.

Els socialistes es veuen a les posicions de sortida dotze anys després que Jordi Hereu cedís el bastó de comandament a Xavier Trias. Per això, el secretari general del PSC, Salvador Illa, ha reivindicat durant els dos actes el dret a “ser optimistes” i ha destacat que comença una setmana “decisiva”. “Els socialistes guanyarem a Catalunya i Barcelona”, ha insistit aquesta tarda a la Federació d’Entitats Calàbria 66 abans de reivindicar Collboni com l'”únic projecte sòlid”. Al districte de l’Eixample, que amb 200.000 persones amb dret a vot és el que més vots reparteix, el PSC ha criticat un cop més les Superilles i ha recordat els regidors socialistes, absents en aquest districte des de 2011.

Cerdà entra en campanya

A l’Eixample, el Pla Cerdà no ha trigat més de deu minuts a sortir a la conversa. “Sempre n’hem estat fidels, no per romanticisme, sinó perquè encarna el principal urbanisme d’esquerres”, ha dit el regidor Joan Ramon Riera, que ha criticat que la reforma de Consell de Cent ha gentrificat el barri, a diferència, a perer seu, de les pacificacions que els socialistes van fer al passeig de Sant Joan o la plaça del Fort Pienc. El regidor ha demanat no portar “polèmiques tiquismiquis” a l’Eixample i ha emfatitzat els interiors d’illa com a refugis climàtics. “Als refugis climàtics nosaltres li diem jardins”, ha etzibat.

Illa situa Collboni com el garant de la
Illa situa Collboni com el garant de la “política útil” | Sílvia Jardí – ACN

Collboni ha reivindicat que l’Eixample “és un barri més” i ha criticat les pacificacions que han fet els Comuns, moltes d’elles amb el suport del PSC a l’Ajuntament. “L’Eixample de Cerdà és un exemple mundial de com fer créixer una ciutat amb racionalitat i de forma igualitària”, ha indicat davant dels veïns del centre. El candidat del PSC també ha reivindicat pacificacions com la del passeig de Sant Joan i ha recordat que recuperarà 30 interiors d’illa –14 camps de futbol– en els pròxims vuit anys.

Revocació de la ronda de Sant Antoni

Collboni, que ha reconegut estar “una mica eufòric”, ha deixat clar que revocarà la decisió de pacificar la ronda de Sant Antoni, un dels projectes més polèmics del darrer mandat. Collboni s’ha compromès a “rellançar l’acord que ja es va acordar el 2018”. Segons el socialista, la ronda de Sant Antoni ha de ser una via “per on pugui passar el transport públic i que sigui accessible pels veïns i comerços” i intentarà tornar a pactar la reforma “amb consens” durant els primers cent dies de mandat.

La comissió de govern de l’Ajuntament va aprovar, amb els vots en contra del PSC, destinar 16.300 m² de la ronda de Sant Antoni a usos ciutadans. El projecte ha dividit els veïns entre els partidaris d’una pacificació completa i els que no. Finalment, els Comuns han cedit per incorporar-hi un carril bus de baixada entre els carrers de Villarroel i Comte d’Urgell, fet que tampoc ha reduït la polèmica.

Collboni, en l'acte d'aquest matí | Sílvia Jardí - ACN
Collboni, en l’acte d’aquest matí al Raval | Sílvia Jardí – ACN

Mesures per a la gent gran

En l’acte d’aquest matí, Collboni ha fet un gest per aproximar-se a la gent gran, un col·lectiu ja de per si és força proper al PSC. El candidat ha anunciat una partida de 20 milions d’euros per a obres de millora de l’accessibilitat a l’interior dels habitatges, amb subvencions de fins al 50%. Segons el programa electoral del PSC, l’objectiu és millorar 8.000 pisos de Barcelona per fer-los més accessibles. Aquesta proposta se suma a altres ja presentades, com l’impuls de 200 assessors en edificis antics de Barcelona.

La pluja de milions ha seguit amb l’anunci d’una millora del servei de Teleassistència. Els socialistes pretenen invertir dos milions d’euros extres per arribar al 85% de les persones majors de 80 anys. També tenen la intenció de fer créixer el servei d’atenció a domicili per donar cobertura a 25.000 persones de la ciutat, el que suposaria arribar a 3.500 persones més que en aquests moments, segons el PSC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon C a maig 22, 2023 | 23:24
    Ramon C maig 22, 2023 | 23:24
    Quin fàstic cada vegada que escolto el mediocre Illa dient que “Catalunya ha de deixar de rondinar i posar-se a treballar(?!)”. El dèficit fiscal de fa dècades, el vergonyós infrafinançament en infraestructures, els dèficits en manteniment, millora i posada al dia de trens de mitjà recorregut i les de les rodalies de les ciutats dependents de Renfe-Adif o la històrica catalanofòbia, tot plegat és rondinar?
  2. Icona del comentari de: Ricard a maig 23, 2023 | 09:53
    Ricard maig 23, 2023 | 09:53
    El cinisme dels racistes és monumental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa