Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni planteja crear la ‘Renda BCN’, un ajut per a famílies vulnerables

El candidat del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, proposa crear la Renda BCN, un ajut per a les famílies més vulnerables de Barcelona i que seria complementària a les altres que atorguen la Generalitat o l’Estat com l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i la Renda Garantida de Ciutadania (RGD). Es tracta d’una mesura electoral més del candidat socialista que ha anunciat aquest dijous al matí acompanyat del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà.

1.500 euros per família

La mesura, ha detallat el candidat socialista, tindria una dotació de 40 milions d’euros, un 1,11% del pressupost municipal, arribaria a 25.500 persones i en cap cas seria excloent de cap altre ajut vigent a Barcelona. Segons els càlculs del PSC, tot plegat suposaria un ingrés extra de 1.500 euros anual a les famílies amb rendes més baixes.

Perquè les famílies puguin guanyar més autonomia assistencial, es pretén que la tramitació es pugui fer de manera automàtica a les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC). El PSC creu que aquesta fórmula servirà perquè els serveis socials puguin dedicar més temps a les persones i col·lectius en situació de més vulnerabilitat.

Collboni treu pit de les polítiques de Sánchez

L’objectiu de la iniciativa és compensar el diferencial del cost de la vida a Barcelona, que en els darrers anys ha augmentat de manera considerable. En aquest sentit, Collboni ha defensat que l’opció socialista suma “la capacitat d’innovació que el PSC ja ha impulsat a l’Ajuntament a les polítiques socials líders de Pedro Sánchez per fer viure a la nostra ciutat no sigui un greuge per a ningú”. Seguint aquesta mateixa línia, l’alcaldable també ha destacat la feina feta durant els darrers quatre anys al consistori, de la qual assegura que ha permès que “Barcelona sigui actualment la capital d’Espanya amb més inversió social”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2023 | 07:31
    Ricard febrer 24, 2023 | 07:31
    Populisme de manual. Com en Gil y Gil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa