Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni no veu “determinant” el posicionament municipal sobre l’ampliació del Prat
  • CA

El primer tinent d’alcaldia, ​​Jaume Collboni, creu que el posicionament de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat “és qualitativament rellevant però no determinant” per prendre una decisió sobre si construir o no una tercera pista. Ho ha dit durant la seva compareixença a la comissió d’Economia a petició de el grup municipal de Junts, que demanava explicacions sobre el posicionament del govern municipal amb relació al futur de l’aeroport i quines gestions s’estan duent a terme per assegurar l’impacte econòmic positiu.

Per a Collboni, “és determinant el que digui la Generalitat” i ha demanat estudiar la proposta d’Aena per contemplar opcions perquè l’aeroport estigui més connectat a nivell transcontinental.

Una posició que difereix de la dels seus socis de govern, els comuns, que rebutgen l’ampliació de l’aeroport perquè veuen millor “apostar per la qualitat” i invertir en la terminal satèl·lit, energies renovables i en substituir vols curts per ferrocarril, entre d’altres, segons ha explicat el regidor de Presidència, Jordi Martí.

A diferència de Collboni, el regidor de Junts Ferran Mascarell sí que considera que “una idea sòlida per part de l’Ajuntament és extraordinàriament determinant”, i creu que el consistori ha de tenir un posicionament, per la qual cosa ha retret que els socis de govern tinguin posicions contràries. En la mateixa línia s’ha pronunciat el regidor d’ERC Miquel Puig, que creu que el govern municipal ha de tenir postura i ha dit que “entre creixement i sostenibilitat és indubtable que sempre hi haurà conflicte”.

Partidaris de l’ampliació

Per la seva banda, Paco Serra, regidor de Ciutadans, ha retret als socis de govern municipal no posar-se d’acord en aquesta qüestió i ha reclamat seure “a dissenyar una ampliació de l’aeroport perquè Barcelona torni a ser competitiva”.

El president del grup municipal del PP, Josep Bou, ha instat a posar-se d’acord perquè l’ampliació de l’aeroport sigui una realitat i fins i tot veu possible que l’Aeroport de Barcelona-el Prat li faci competència a l’aeroport de Barajas com a aeroport més important: “Si el PSC tira cap endavant nosaltres estarem amb ells”.

Finalment, Eva Parera, de Barcelona pel Canvi, ha criticat que “part de el Govern no faci una aposta decidida per convertir Barcelona en una ciutat més internacional per a la reactivació econòmica de la ciutat”, el que per a ella passa per l’ampliació de l’aeroport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa