Collboni, convençut que Barcelona superarà la crisi d’inseguretat en menys d’un any

El tinent d'alcaldia socialista nega que s'estigui barrejant top manta i inseguretat i defensa que el bipartit és "un pacte de ferro"

El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) confia que Barcelona superarà la crisi d’inseguretat que viu en menys de 12 mesos. En una entrevista a El País, el socialista ha avisat que “no serà senzill ni ràpid” però s’ha mostrat convençut de remuntar la situació “abans d’un any”. Ha recordat que els propers mesos hi haurà més presència policial al carrer, amb els reforços de 139 agents a la Guàrdia Urbana i 325 als Mossos d’Esquadra. “Hi ha dues batalles, la de la percepció i l’objectiva, la crisi està relacionada sobretot amb els furts i amb una sensació d’inseguretat instal·lada en molts barris, sobretot els més vulnerables”, ha respost.

Collboni nega que el govern municipal estigui barrejant top manta i inseguretat i defensa que el nou dispositiu al Port Vell és continuista amb les polítiques del passat mandat. També esquiva respondre si el seu relat i plans sobre ordre públic s’assemblen al programa de Manuel Valls. “Sense ordre no hi ha progrés”, sosté, en recordar que els barris rics “ja es paguen la seguretat” de forma privada.

Sobre els primers indicis de discrepància entre comuns i socialistes, tanca files amb contundència. Sosté que és “un pacte de ferro” i “el govern més fort des dels últims 10 anys” perquè l’integren 18 regidors dels 41 que té el ple. Els retrets que es van fer durant la campanya electoral, diu, no afecten al bipartit perquè després dels comicis han posat “el comptador a zero”. 

Més informació

Nou comentari