Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni aposta per un “govern progressista” i no descarta acords amb Trias

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha donat aquest divendres en una de premsa alguns detalls sobre com podria ser el futur govern. El més destacable és que Collboni està disposat a explorar diferents camins que podrien ser contradictoris, ja que ha dit que aposta per un “govern progressista”, però que, alhora, no descarta “acords de governabilitat” amb Xavier Trias. Tanmateix, ha reconegut que formar un executiu “no és una qüestió fàcil” i ha indicat que és “molt conscient de l’aritmètica”.

Pel que fa a les influències exteriors que podria tenir el futur govern de la ciutat, Collboni ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat i ha insistit que els acords que s’estan plantejant des de Madrid per aconseguir investir a Pedro Sánchez no repercutiran a Barcelona. “El rumb és clar i els acords que eventualment es puguin produir es faran pensant en Barcelona“, ha assegurat i, alhora, ha subratllat que pensarà en el conjunt de la ciutadania. “Soc partidari d’expressar en el govern del sentit majoritari de la ciutat”, ha afirmat.

Els Comuns al govern municipal

Per part seva, l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va recordar aquesta setmana en una entrevista al programa Bàsics quin és el màxim objectiu que persegueix en aquests moments. Concretament, va dir que encara no havia fixat a l’horitzó la data en la qual marxaria del consistori, ja que volia “acompanyar” els Comuns per tal que poguessin tornar a formar part del govern. En aquest sentit, va insistir que “el compromís va ser investir Collboni per després fer un govern d’esquerres”. Pel que fa a la seva carrera política, no va especificar si la continuaria a Madrid o es quedaria a Barcelona.

L’exalcaldessa també va fer referència a un possible pacte entre Collboni i Trias. En aquest sentit, va recalcar que l’actual alcalde havia de triar entre la sociovergència, o un govern d’esquerres, el que formarien els socialistes, els Comuns i els d’ERC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 15, 2023 | 18:23
    Ricard setembre 15, 2023 | 18:23
    Des de quan al racisme en diuen ser "progressista"?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa