Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, entre els testimonis acceptats pel Suprem pel judici de l’1-O
  • CA

Llarga llista de testimonis acceptats pel Tribunal Suprem en el judici pel Procés. La interlocutòria dictada aquest matí, la Sala s’ha pronunciat sobre la prova proposada per les parts. Entre els centenars de testimonis que el Tribunal ha acceptat s’hi troben l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’expresident del govern, Mariano Rajoy, l’exvicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría, l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, el lehendakari Iñigo Urkullu, l’actual president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, diputats com Gabriel Rufián i Joan Tardà, l’ex coordinadora general de l’PDeCAT Marta Pascal i l’ex delegat de Govern a Catalunya, Enric Millo. A més compareixeran també com a testimonis ciutadans que van resultar lesionats en els fets enjudiciats, així com agents de policia i guàrdies civils que també van patir ferides. En aquest apartat també s’inclou el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. 

A més compareixeran també com a testimonis ciutadans que van resultar lesionats en els fets enjudiciats, així com agents de policia i guàrdies civils que també van patir ferides. En aquest apartat també s’inclou el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; els responsables dels cossos de seguretat destinats a Catalunya com els màxims comandaments del CNP i la Guàrdia Civil, Sebastián Trapote i Ángel Gozalvo així com el cap del dispostiu de l’operatiu del Primer d’Octubre, Diego Pérez de los Cobos i el responsable d’Interior durant l’aplicació de l’article 155, Juan Antonio Puigserver. També hi ha citat un mosso que l’1-O es trobava destinat a Lleida com a testimoni protegit.

[r:1]

El Suprem també accepta les testificals dels membres de la Mesa del Parlament durant la passada legislatura de Cs i PSC, José Maria Espejo Saavedra i David Pérez. De la cambra catalana també cridarà l’aleshores lletrat Major, Antoni Bayona, i el secretari general, Xavier Muro. 

D’altra banda, la Sala rebutja testificals com la del Rei perquè ho prohibeix expressament l’article 411 de la Llei d’enjudiciament criminal. Tampoc ha admès el testimoni del cap de la Casa Reial, Raúl Alfonsín, en no admetre el nostre sistema el “testimoni per substitució”. En el paquet de negatives s’inclou Alfredo Pérez Rubalcaba així com el president Carles Puigdemont i alguns dels processats declarats en rebel·lia en el mateix procés. Enten que és incompatible trobar-se en situació rebel i declarar. 

La periodista Pilar Rahola, Ignacio Cosidó, així com els relators de Nacions Unides, experts en drets humans, premis nobel o intel·lectuals com Noam Chomsky i Paul Preston. En aquest sentit, no ha estat declarada pertinent la prova pericial de Dret internacional proposada per Oriol Junqueras i Raül Romeva, encaminada al fet que un relator internacional i un expert independent expliquessin al Tribunal Suprem “l’abast actual i significat del dret d’autodeterminació”. La Sala no accepta lliçons, ha vingut a justificar en els seus arguments. 

Més notícies
El jutge rebutja investigar la votant de l’1-O de Barcelona lesionada en una mà per la policia
Notícia: El jutge rebutja investigar la votant de l’1-O de Barcelona lesionada en una mà per la policia
Comparteix
La fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i un sindicat policial l'acusen de resistència a l'autoritat però el jutge diu que no va impedir l'entrada dels agents a l'institut Pau Claris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa