Colau, sobre els exiliats republicans i Puigdemont: “No és comparable”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que “no és comparable” la situació dels exiliats republicans amb la de Carles Puigdemont i ha afirmat que s’ha generat un “equívoc comunicatiu” amb les paraules del vicepresident espanyol Pablo Iglesias. Colau ha dit a TV3 que la situació dels exiliats republicans i la que viu Puigdemont són “dues realitats històriques que no es poden comparar sota cap concepte” i s’ha mostrat convençuda que Iglesias “ho pensa també”. Ha afegit que la comparativa “la va fer el periodista” i que Iglesias parlava del tema de fons, la situació del rei emèrit.

D’altra banda, veu “lamentable” que també l’ajornament de les eleccions i el debat sobre quan s’han de celebrar provoqui una “batalla permanent”. L’alcaldessa ha apuntat que era una entrevista que “no era fàcil” i ha reconegut la “valentia i honestedat” d’Iglesias. Ha afirmat que Iglesias va defensar que la situació que viuen Puigdemont i la resta de polítics a l’estranger és “una situació d ‘exili per motius polítics”, mentre que el rei emèrit està “fugat per corrupció”.

Colau ha afirmat que no es pot posar en dubte la trajectòria antifeixista d’Iglesias i ha lamentat la “falsa polèmica” generada”. A més, ha criticat que partits com Cs, que “menystenen” la memòria històrica i governen amb VOX, ara estiguin reivindicant la memòria republicana. “Fins aquí, una mica de decència”, ha demanat. L’alcaldessa ha valorat que Iglesias ha dit “coses molt grans” i que molts partits per no entrar al fons de la qüestió, la situació del rei emèrit, “han volgut elevar a categoria el que ha estat un equívoc comunicatiu”. Entre aquests, ha demanat al PSOE que faci referència al tema de Joan Carles I. Però ha insistit: “La comparació no es pot fer”.

Picabaralles per l’ajornament electoral

D’altra banda, l’alcaldessa ha considerat que “alguna cosa no ha fet bé” el Govern en no poder-se fer els comicis quan estaven convocats i ha criticat que el PSC “es volgués obsessionar” amb el 14-F. Ha afegit però que un cop decidit l’ajornament, no cal continuar “tirant els plats per cap” i ha demanat agrupar unir per garantir els comicis el 30 de maig.

Colau ha afirmat que era “de sentit comú” posposar les eleccions quan hi ha un pic de contagis i ingressats per la pandèmia. Tot i això, ha afirmat que són “crítics” amb el Govern i ha demanat que la situació es resolgui des del diàleg. Per a Colau és “trist” que s’hagi generat la situació actual, amb recursos davant la justícia.

D’altra banda, ha afirmat que el govern espanyol “va tard” amb els indults, ja que ha afirmat que “s’haurien d’haver produït ja”. Ha esperat que es facin “al marge” de la convocatòria electoral. Ha considerat que “seria molt trist” que posposessin aquesta qüestió per motius electorals. “No dic que ho estiguin fent, dic que seria lleig i poc ètic”, ha manifestat.

Colau ha defensat que si no fos per Podem, aquesta qüestió no avançaria, tot i reconèixer que va més lent del que voldrien. Ha recordat que el PSOE “tenia recances i moltes pressions internes” per no plantejar aquesta qüestió però ha afirmat que ara ja ha “assumit” que aquesta és la via.

Comentaris

  en fi Gener 19, 2021 | 10:07
  la frau kolau ja pot dir missa, que es va emmanillar ella soleta al acceptar els vots gratuïts del vals, i com no dels de la delegación del pasoe a Catalunya, per mantenir la poltrona de l'alcaldia. I a més a més si demanes no parlar de les eleccions, calla
  Pitxolí Gener 19, 2021 | 10:14
  Ara ja només queda demanar l'opinió a Valls
  Jmuc Gener 19, 2021 | 10:19
  Llegeix l’editorial d’en Vicent Partal,ximpleta!!A veure si n’aprens quelcom.
  Pol Gener 19, 2021 | 10:40
  Aquesta política no té cap credibilitat. Tal com l'ecs president de govern espanyol Josemari Aznar que ha tornat a eixir als mitjans de comunicació afins a ell, per a dir que l'assalt al Capitoli "és com" l'1‑O del 2017 a Catalunya, segurament ho deu dir comparant les forces d'ocupació espanyoles amb el cornut que va entrar al Capitoli de Washington... Per una altra banda un eurodiputat del PSOE comparà la DUI amb la invasió nazi de Polònia... L'espanyolisme nostrat i l'original son ben folls.
  Farta d'Espanya i dels seus satel·lis a Catalunya, eh Colau? Gener 19, 2021 | 10:46
  ELs exiliats del 39 i els d'ara tenen, entre d'altres, una gran causa comuna: Sön perseguits per l'España castellana, centralista, violenta, pobre, policial, jurídicament fora d'Europa...
  Ramon Gener 19, 2021 | 10:49
  Semblava impensable que Barcelona pogués tenir mai un alcalde pitjor que Joan Clos. Però per a Ada Colau no hi ha reptes impossibles!
  92
  13
  Respon
  Ramon Gener 19, 2021 | 10:53
  Els nostres exiliats actuals ho són per haver defensat una causa justa. Els del 39, n'hi havia que també, però n'hi havia que no (assassinar persones per tenir un petit talleret o per ser catòliques almenys a mi no em sembla just).
  27
  17
  Respon
   Emilio Gener 19, 2021 | 11:51
   Un tallarte o una fabrica
    Ramon Gener 19, 2021 | 12:21
    No, home, és clar, si el taller prospera, si la persona que l'ha endegat fa bé les coses, el negoci creix i pot donar feina a molta més gent, llavors, sí, que es mereix que la FAI t'assassini. Només faltaria!
  Jo Gener 19, 2021 | 11:26
  Ni estudis ni ofici conegut, val si actriu fracassada. Una trepa com una casa de pagés que a cops de fer comedia ha arribat a la poltrona i fará el que calgui per conservar la. Una mindundi que no arriba, per arribar, ni a mitja merda. " Sra" colada vagis a la merda si us plau i si no li plau dons també.
  RAMON A Gener 19, 2021 | 11:28
  El Valls i el Bou opinen el mateix
  Joan Gibert Gener 19, 2021 | 11:32
  És més objectiu Pablo Iglesias que no pas Ada Colau. Ella només es queixa que la fiscalitzen i la critiquen.
  L0OBSERVADOR ASTORAT Gener 19, 2021 | 12:23
  Els Comuns: El "NEO-LERROUXISME", disfressat d'un suposat progressisme-esquerranós. C'est pas vrai, "madame" Colau !
  arvama Gener 19, 2021 | 12:40
  Y tan que eran iguals als metodos en tots dos eran franquistas, fachas o com vulgis dir.
  fat boy Gener 19, 2021 | 13:47
  Es clar, igual que no es pot comparar expulsar jueus d'Alemania que gitanos de Franca. Els valors "republicains" de Monsieur Valls s'extenen com la pesta.

Nou comentari